A 9 legfontosabb dolog, amit tudni kell az intim műtétekről

Nagy kisajak? Zavarják Önt a túlérő, csúnya kisajkai? Nem tud rendesen tisztálkodni, szeretkezni, öltözködni, sportolni emiatt? Ha kisajkainak (nagyajkainak) túlzott a mérete, zavaró a formája, kinézete, könnyen megszabadulhat ettől! Nagy szeméremajak, túlérő kisajak, megnagyobbodott bőrcsuklya, csúnya nagyajkak – esztétikussá tehető, teljes biztonsággal, természetes eredménnyel.

1. Mikor érdemes kisajak plasztikát végeztetni? Ha bárkit zavarnak a túlérő, csúnya kisajkai, nem tud rendesen tisztálkodni, szeretkezni, öltözködni, sportolni emiatt, ha túlzott a szeméremajkak mérete, zavaró a formája, kinézete, könnyen megszabadulhat ettől! Sérült, vagy deformált a kisajak? VAN JÓ MEGOLDÁS: Kisajak plasztika-intim plasztika! Nagy szeméremajak, túlérő kisajak, megnagyobbodott bőrcsuklya, csúnya nagyajkak – esztétikussá tehető, teljes biztonsággal, természetes eredménnyel. A kisajak műtétekre jellemző, hogy általában helyi érzéstelenítésben, kevés kellemetlenséggel járó, nem fájdalmas, nem megterhelő, ambuláns műtét, amely gyors gyógyulással jár!

2. Mi az oka a kisajak megnagyobbodásnak? Többnyire semmilyen különleges oka nincs, egyszerűen testi adottság. Máskor szülés után, vagy nagyobb testsúlyváltozás után jelentkezik hangsúlyosabban a probléma.

3. Érzéstelenítés intim plasztikánálAz intimplasztikai műtéteket általában helyi érzéstelenítésben végezzük. Ez csak kevés kellemetlenséggel jár és a páciensek zöme előnyben részesíti, mert így műtét után hazamehetnek. Fájdalom a műtét alatt már nincs, és utána sem jellemző. A kisajak formája, alakja helyi érzéstelenítésben tökéletesen kialakítható, az érzéstelenítők beadása semmilyen formában nem zavarja a finom műtéti technikát. A kellemetlenségek elkerülése miatt vénás bódításban (altatásban) is bármikor lehetséges az intimplasztika, de ezt csak kevesen választják, és nem is szükséges.

4. Csuklya plasztika, csuklya korrekció: Női intim területen a csiklót körülvevő bőrfelesleg korrekcióját jelenti. Sok esetben gondot okoz, hogy nemcsak a szeméremajkak nagyok, mintegy “szárnyszerűen” megnagyobbodottak, hanem ezzel egybefüggően a csuklya is. Kisajak plasztika alkalmával ezeket a nagyajkakon túlérő részeket távolítjuk el, illetve korrigáljuk, teljesen természetes hatással. A kisajak plasztika –csuklya plasztika után teljes mértékben megmarad a terület megszokott érzése, érzékenysége, a műtét végrehajtása semmilyen negatív hatással nincs a szexuális életre.

5. Gyógyulás kisajak plasztika után Felszívódó varratot alkalmazunk, ezt nem szükséges későbbiekben kivenni, ezzel elkerüljük a fájdalmas varratszedést. Az elsődleges gyógyulási idő kb. 2-3 hét, de tisztálkodni már közvetlenül a műtét után lehet, sőt kell is. Duzzanatra, kisebb bevérzésre lehet számítani, ez kb. szintén két-három hét alatt múlik el. Kisebb feszülés érzés, pontszerű vérzés 5-10 napig még lehetséges, természetes. A varratvonal természetesen, finom heggel gyógyul, mely később nem érezhető, nem zavaró egyáltalán. A kisajak teljes rendeződése külalak és érzés szempontjából kb. 2-3 hónapot vesz, vehet igénybe.

6. Sportolás, nemi élet kisajak plasztika után
Kisajakplasztika után akár már 2-4 nap múlva visszatérhet normál napi tevékenységéhez, más aktivitások az egyedi gyógyulástól függően kezdhetők meg, ezt leginkább minden páciens maga tudja megítélni, amikor nincs már kellemetlensége. Sportolás, nemi élet, szauna, szolárium ennek megfelelően a kisajak műtét után 3-4 héttel, illetve a páciens toleranciája szerint kezdhető el.

7. Kevés lehet a szövődmény

Szövődmény ritkán van és csekély mértékű. Előfordulhat pl. kisebb vérömleny kialakulása, rövid sebszétválás. Ezek egyszerűen korrigálhatóak (ha szükséges) és nincsenek hatással az esztétikai eredményre. Igen ritkán a kialakuló vérömleny miatt korrekciós műtét válhat szükségessé, de ezután is teljes és esztétikus gyógyulással lehet számolni

8. Egyéb női intim plasztikai beavatkozások:

Nagyajak plasztika (nagy szeméremajak műtét íves kimetszéssel, alig látható heggel),

Nagyajak vastagítás (saját zsír feltöltéssel)

Szeméremdomb plasztika (Vénusz domb plasztika) kisebbítés, nagyobbítás, emelés, feszítés (zsírszívás, kimetszés, zsírfeltöltés segítségével)

9. Tévhitek a kisajak plasztikáról
Az interneten (sajnos még szakmai oldalakon is) sok félrevezető állítással találkozhatunk intim plasztika, kisajak plasztika, csuklya plasztika vonatkozásában.

A csuklyát nem szabad operálni, mert az érzékeny terület. – NEM IGAZ!
A csuklyát szabad operálni, sőt legtöbbször szükséges is, mert ha elhagynánk, akkor ez a terület továbbra is zavaróan emelkedne ki. A legtöbb csuklya plasztikát azért végezzük, mert az előző, máshol történt műtétnél nem korrigálták a csuklyát.

A kisajak műtéten átesett nőknél gyakran fordul elő hegesedés NEM IGAZ!
Műtét után természetesen mindig van heg, de ez a kisajak plasztika vagy nagyajak plasztika után gyakorlatilag nem érzékelhető, nem látható, és főleg nem zavaró semmilyen formában.

Gyakori a fertőzésNEM IGAZ!
A kisajkak területén nagyon jó a vérellátás. Fertőzés, gyulladás lényegében soha nem fordul elő.

A szexuális érzékelés is megváltozhat. NEM IGAZ!
A kisajak műtét végrehajtása semmilyen negatív hatással nincs a szexuális életre, sőt kifejezetten előnyös hatással bír!

Kisajak plasztikánál a csiklót is kisebbítik NEM IGAZ!
Szó sincs róla! A csiklót semmilyen módon nem érinti a műtét! Sajnos a csiklót és a csuklyát sokan összekeverik, ez okozhatja a félreértést. A csuklya a csikló felett lévő, illetve azt eltakaró bőrterület.

Csak altatásban lehet végezni, mert nagyon fájdalmas- NEM IGAZ !

Ez egy nagyon téves, félrevezető állítás. Helyi érzéstelenítéssel, ambuláns műtétként tökéletesen végrehajtható, szinte fájdalommentesen, számtalan példa bizonyítja. Altatásban is lehetséges, de egyáltalán nem kötelező.

A kisajkakon kialakuló műtéti hegesedés gondokat okozhat- NEM IGAZ!

Téves nézet. Kisajak műtéteknél nyálkahártyán és különlegesen jó bőrben operálunk. A hegesedés soha nem jelent problémát, gyakorlatilag észrevehetetlen, még tapintani sem lehet.

Lézerrel jobb a kisajakplasztikát végezni (lézeres intimplasztika)

Lehet lézer (általában szén-dioxid lézer) segítségével kisajak plasztikát, intim plasztikát végezni, de ezt csak a nyálkahártyán érdemes alkalmazni. A bőrkimetszéseknél (ami a műtét túlnyomó részét teszi ki) a lézer használata nem előnyös.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.