3 újévi fogadalom, ami a hallásodnak is jót tesz

Sokféle újévi fogadalom létezik, és három közöttük a hallásodat is óvni fogja, ha betartod.

1.Többet fogok mozogni

A fittség a jó egészség egyik legfőbb kulcsa. A mozgás javítja a vérkeringést, és minden szerv vérellátását, így a fülünkét is. Márpedig a belső fül megfelelő vérkeringése nélkülözhetetlen a jó halláshoz.

2.Egészségesebben fogok táplálkozni

Azok az ételek, melyek sok cukrot, zsírt és mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, nem csak általános egészségi állapotunknak rosszak, de a hallásunkat is károsíthatják. Ezek az ételek rontják az erek állapotát, ezzel együtt a vérkeringést is, növelik a gyulladások esélyét, fokozzák a cukorbetegség kockázatát, mely halláscsökkenéssel járhat együtt. A zöldségekben, gyümölcsökben, gabonákban, olajos magvakban gazdag vegyes táplálkozás biztosíthatja mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és egészséges zsírsavakat, például omega3-zsírsavat, melyek jelentős szerepet töltenek be a jó hallás megóvásában, valamint a zaj és a gyógyszerek okozta hallásromlás kockázatának csökkentésében.

Foto: mindenamihallas.hu

3.Elhagyom a káros szokásokat

Legyen az a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás, egyaránt hasznos, ha elhagyjuk ezeket. A túl sok alkoholbevitel befolyásolja az agy hangfelismerő képességét, és mivel az alkohol az agyban szívódik fel, károsítja is azt. Az alkohol mérgezi a belső fül környezetét, és a hangok érzékeléséért felelős csigát. A cigarettázás hatására káros szabad gyökök szabadulnak fel a testben, de nem csak ez ártalmas a hallószervnek, hanem a cigarettában található mérgező anyagok is közvetlenül ártanak a belső fülnek.

Ezt a három fogadalmat nem csak az újévben érdemes betartani, hanem egész életre szólóan.

Forrás: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.