Újraélesztő készülékek a strandokon

Újraélesztő készülékeket helyezett ki a fürdőiben a Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A defibrillátorok segítségével a szakképzett személyzet azonnal meg tudja kezdeni az újraélesztést egy esetleges rosszullét esetén. Az időben megkezdett újraélesztés sok ember életét mentheti meg.

Összesen 7 db defibrillátort telepítettek ki a budapesti Széchenyi-, a Gellért-, a Lukács- és a Rudas fürdőbe, valamint a Dagály strandra. A fürdőkben dolgozó szakszemélyzet megkapta a megfelelő kiképzést is, így egy hirtelen rosszullét esetén azonnal a beteg segítségére tudnak sietni, és megkezdhetik az újraélesztést. Az azonnal megkezdett újraélesztéssel pedig életet menthetnek.

A hordozható készülékeket a nyári időszakban a forgalomtól függően a különböző strandokra is át lehet telepíteni.

A BGYHZrt. az Egészségügyi Minisztérium pályázatán nyerte el a korszerű készülékeket.9011A közelmúltban már többször is életet mentettek a BGYHZrt. dolgozói azzal, hogy gyorsan és szakszerűen újraélesztettek egy-egy szívpanaszokkal küzdő vendéget. A defibrillátor tovább növeli a fürdővendégek biztonságát, és segíti a személyzetet is esetleges életmentő munkájában.

A hirtelen szívhalál világszerte a vezető halálokok közé tartozik, Magyarországon átlag minden huszadik percben veszti el életét ennek következtében egy ember ? mondta Dr. Fluck István a BGYHZrt. vezető főorvosa.

Ilyen esemény bárhol bekövetkezhet, utcán, járművön, sportrendezvényen, vízparton.

Az azonnal megkezdett újraélesztés sok ember életét mentheti meg ? hangsúlyozta a főorvos. Minden perc késedelem csaknem 10%-kal csökkenti a túlélés esélyeit. Az újraélesztéshez nyújtanak segítséget a korszerű, ?beszélő? defibrillátorok, amelyek pontos utasításokat adnak ahhoz, hogy szükség esetén akár a helyszínen lévő laikusok is alkalmazni tudják azokat.

Forrás: