Új orvosi rendelő Gödöllőn

A legújabb hazai egészségügyi intézmény, a gödöllői Boróka Egészségház uniós támogatással – családi beruházásban ? készült.

Az elmúlt évek a hazai egészségügy leépítéséről és ellehetetlenüléséről szóltak, a korábban el nem képzelhető megalázó helyzetbe került ágazat presztizsvesztesége egyelőre fel sem mérhető. A mai magyar egészségügyben minden építő hír szívmelengető. A Boróka Egészségház április közepén került átadásra, hogy a kistérség betegeinek gyógyulását szolgálja.

Hosszú várólisták és túlhajszolt gyógyítók, krónikus műszerhiány és gazdasági csődhelyzet az intézményeknél éppoly mutatói a jelenlegi hazai egészségügyi helyzetnek, mint az orvosok egyre növekvő számú hiánya a külföldön való munkavállalások következtében. Ilyen körülmények között épült fel a gödöllői térség és az ország legújabb egészségháza.

A néhány ezer beteg közvetlen vonzáskörzetében, távol a városi zajoktól, egy csendes és új lakóparkban létrehozott egészségház több, mint harminc orvosnak, és az őket kiszolgáló személyzetnek ad munkát, uniós munkahelyteremtő projektként, némi hozzájárulással, de alapvetően családi beruházásként.6183Dr. Orosz Orsolya és Bók Károly évtizedes álma kétszer 180 négyzetméteren mozgásszervi, gyerek – és általános orvosi, valamint prevenciós területeken várja a gyógyulni vágyókat. Így – többek között – reumatológia, ortopédia, ideggyógyászat, immunológia, kardiológia, bőrgyógyászat, fül-,orr-, gégészet, akupunktúra és szűrési programok szerepelnek a szakterületek között, amelyek idővel és az igények szerint bővülhetnek.

Az április közepi ünnepélyes megnyitón a város polgármestere, dr. Gémesi György (egykor gyakorló orvos) stílusosan szikével vágta át az ünnepi nemzeti színű szalagot. Gáspár István, franciaországi Magyar Főlelkész felszentelését követően hamarosan a gyógyítás lesz az új intézmény fókuszában. Példát mutatva a magánszféra és a gyógyító tevékenység, az üzleti vállalkozói szellem és a közszolgálati elkötelezettség összekapcsolódására.

Ezért is üdvözli és kíván eredményes munkát a Napidoktor a közeljövőben megnyíló gödöllői magán egészségügyi rendelőnek, a Boróka Egészségház gyógyítóinak és munkatársainak.

Forrás: