Tényleg itt a tavasz!

Hétfőn északkeleten és nyugaton, délnyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg a felhőzet, délnyugaton és északkeleten helyenként eső, zápor kialakulhat.

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé, valamint a ciklonrendszerhez tartozó frontok mentén – Németország térségében – gyakran erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső. Kontinensünk más területeinek időjárását anticiklon alakítja, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap.

Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi felén általában 3, 11 fok között alakul, csak az Urál előterében és Észak-Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet. Szárazföldünk középső és déli tájain enyhe az idő, a kora délutáni órákra 15, 23 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölött eleinte egy gyengülő hidegfront vonul át, majd ismét anticiklon alakítja az időjárást.

term%25C3%25A9szet12

Várható időjárás az ország területére kedd estig

Hétfőn északkeleten és nyugaton, délnyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg a felhőzet, délnyugaton és északkeleten helyenként eső, zápor kialakulhat. Kedden délnyugaton változóan, másutt csak időnként lesz felhős az ég, emellett sok napsütés valószínű, csapadékra nem kell számítani. Az élénk, helyenként megerősödő nyugati, északnyugati szél délutántól fokozatosan mérséklődik. Kedden többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb, délnyugaton pedig melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 18 fok között alakul.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: