Melegfronttal járó tünetek jelentkezhetnek az érzékenyeknél

Front ugyan nem lesz felettünk, de a magasban zajló erőteljes melegedés hatására a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. Az esetleges fejfájás, migrén, szédülés, levertség hátterében légköri okok is meghúzódhatnak, alvási zavarok is előfordulhatnak.

Melegfronti tünetek és napsütés

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett az ország legnagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap; a legtöbb felhő az Északi-középhegység tágabb környezetében és a Tiszántúlon valószínű, a legtöbb napsütésre délnyugaton számíthatunk, majd éjszaka északkeleten, keleten is csökken a felhőzet. Csütörtökön többnyire napos, gomolyfelhős idő várható, továbbra is az Északi-középhegység térségében lehet a több felhő. Az ország északkeleti harmadán helyenként kisebb eső, záporeső kialakulhat, de holnap már ott is kicsi a csapadék esélye. A délnyugati szél napközben több helyen megerősödik, csütörtökön a Dunántúlon viharos közeli széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 23 fok között várható.

napsuteses_ido

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Változóan felhős időre számíthatunk minden nap többórás napsütéssel. Jelentős csapadék nem várható a hétvégén és a jövő hét elején, de pénteken északon, vasárnap estétől pedig főként a Dunántúlon elszórtan zápor előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pénteken még 7, 14, majd 1, 7, végül hétfőn 5, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte még 20, 25, majd a hétvégétől jellemzően 15 és 21 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. március 29. 9,1 °C +0,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 23,5 °C (1989) legalacsonyabb hőmérséklet: -7,7 °C (1944)

Forrás: met.hu