Kutatás-fejlesztési központ nyílt Szegeden

Egészségügyi képalkotó szoftverek fejlesztésén és a programok elméleti hátterének a kialakításán dolgoznak a szakemberek abban a kutatás-fejlesztési központban, amelyet kedden adtak át Szegeden.

A GE Healthcare új létesítményében az eddigi húszfős csapat mellé további harminc fejlesztői munkahely kialakítására lesz lehetőség – mondta Reich Lajos, a cég magyarországi kutatás-fejlesztési vezérigazgatója.

A cég 2007-ben alapította meg a szegedi K+F részlegét, a munka központjában a rák elleni küzdelem áll. Szegedi műszaki informatikusaik és programtervező matematikusaik az egészségügyi szakemberek munkáját olyan fejlett képalkotó szoftverekkel segítik, amelyekkel az orvosok a kóros elváltozásokat korábban és pontosabban diagnosztizálhatják. Így eredményesebb lehet a kezelés és csökkentik az egészségügy költségeit.

dzq2lic34

A 430 négyzetméter alapterületű központ átadásakor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a GE Healthcare stratégiai megállapodást írt alá. A szerződés értelmében az egyetemi klinikák szakorvosai tudásukkal támogatják a cég orvosi termékfejlesztéseit. A cég szakemberei vendégoktatóként támogatják az egyetemen folyó képzést, s a vállalat ösztöndíjat biztosít az egyetem mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatóinak és azok témavezetőinek a GE Healthcare által fontosnak tartott ipari kutatási és fejlesztési projektekben való részvételre.

Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta: a tudományos együttműködés mellett rendkívül fontos, hogy a hallgatók tapasztalatokat szerezhetnek, amire az iskolapadban nem lenne lehetőségük.

Forrás: