Kettős fronthatás ér bennünket ma

Hajnalban, kora reggel még sok lesz a felhő, de délutántól határozott felhőzetcsökkenésre számíthatunk, legkésőbb a Nyírség területén. Borsodban, a Nyírségben kora reggelre köd képződik, ami napközben feloszlik.

Eleinte még előfordulhat futó zápor, majd késő délutántól már nem valószínű csapadék az ország területén. A Győr-Pécs és a Salgótarján-Békéscsaba vonalak által határolt területen az északnyugati szél gyakran megélénkül, néhol megerősödik, másutt gyengébb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között, északkeleten kevéssel ez alatt alakul.

A Kárpát-medencét észak felől érintő, egymást követő gyenge frontok hatására mind a meleg-, mind a hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást okozhatnak a légköri változások, a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél gyakoribbak lehetnek a panaszok, erősödhetnek az ízületi fájdalmak. A levegő szennyezőanyag tartalma azonban a következő napokban tovább csökken, legkésőbb a keleti, északkeleti területeken tisztul a levegő.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.