Ilyen lesz a nyár a COVID szempontjából

COVID szempontjából nyugodt lesz a nyár, várhatóan jelentősen csökken a fertőzés miatt kórházba kerülők és a halálozások száma – erre lehet következtetni a számadatok alapján írja a Mirror.

Angliában hosszú idő óta most először csökkent 1000 fő/nap alá az esetek száma – tudósított a Mirror. A korábbiakhoz képest 25,3%-kal csökkentek a halálozási adatok is annak ellenére, hogy már nincsenek korlátozások. Csökkenést mutatnak az új pozitívesetszámok is – számol be a Metropol.

 

Hasonlóan kedvezőek az adatok hazánkban is, ahol stagnál a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja, növekedés pedig egyik vizsgált településen sem tapasztalható – mindezt Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közölte a napokban a honlapján.

 

Az egészségügyi hivatal legutóbb múlt hétfőn közzétett adatai alapján a gyógyultak száma is folyamatosan nő. Az NNK tájékoztatása szerint a kedvezően alakuló járványügyi helyzetnek köszönhetően az idei nyári táborok járványügyi korlátozások nélkül megtarthatóak, így azokat ismét a korábban megszokott keretek között szervezhetik, bonyolíthatják le.

 

Olvasd el ezt is!

Ettől a brutális COVID szövődménytől kell tartani

Forrás: Napidoktor.hu