Időjárás – Kedden napos, szeles idő várható

Hétfőn az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem várható. Kedd hajnalban északnyugaton, majd délután már másutt is többször erősen megnövekszik a felhőzet.

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi részén egy hatalmas méretű ciklon helyezkedik el, emiatt ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli vidékének időjárását anticiklon határozza meg.

A magasnyomás területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi tájain általában 16, 25 fok között alakul. Ennél jóval melegebb van délen, délkeleten, ahol a délutáni órákra többnyire 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 38, 41 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, meleg, majd nedvesebb, hűvösebb levegő érkezik.

Várható időjárás kedd estig:

Hétfőn az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem várható. Kedd hajnalban északnyugaton, majd délután már másutt is többször erősen megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton, északon zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, kedden napközben megerősödik, nyugaton néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 17 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27, 33 fok között alakul.

Forrás: