Esős időnk van, közeledik a hidegfront

Túlnyomóan borult lesz az ég, de a Dunántúlon és a középső országrészben délutántól kissé szakadozottabb lehet a felhőzet.

Az időszak nagy részében sokfelé várható ismétlődő eső, nagyobb mennyiség a nyugati határszélen és az ország északkeleti harmadán valószínű. Napközben a csapadékzóna fokozatosan északkelet felé vonul, délutántól a Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is egyre kevesebb helyen valószínű eső. A késő délutáni, esti órákban a Dunazug-hegységben és az Északi-középhegységben havas eső, havazás is lehet. Eleinte a Kisalföldön, majd fokozatosan másutt is északnyugatira fordul a szél, és több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

A kelet felé haladó hullámzó frontrendszer mögött nyugat felől hidegebb levegő érkezik fölénk, egyre inkább a hidegfrontokkal járó tünetek lesznek meghatározóak. Fejfájást, migrént, vérnyomásingadozást okozhatnak a légköri változások, erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél gyakoribbak lehetnek a görcsök. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Forrás: met.hu