Éjszaka is derűs idő

Éjszaka többnyire derült lesz az ég. Csütörtökön kevés gomoly-, illetve délnyugaton fátyolfelhő ugyan lehet, de továbbra is napos, száraz időre számíthatunk.

A Brit-szigetektől a Balkán-félsziget déli részéig nagy kiterjedésű magasnyomás húzódik. Területén többnyire napos, száraz az idő, több felhő csupán az anticiklon északkeleti, illetve délnyugati peremén van. A hőmérséklet csúcsértéke általában 13 és 18 fok között változik, de a Balkán-félszigeten 20, 25 fokot is mérnek.

Ugyanakkor változékonyabb, felhősebb Európa északkeleti és délnyugati vidékeinek időjárása. Északkeleten helyenként havazik, és a délutáni hőmérséklet továbbra is fagypont közelében marad.

A Pireneusi-félszigeten is sok a felhő, csak a délnyugati partvidéken kellemes az idő, ott 18, 20 fok is van, a félsziget nagy részén viszont 10, 15 fok közé emelkedik csupán a hőmérséklet. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja; térségünkben folytatódik a többnyire derült, száraz idő.

eghajlat9

Várható időjárás csütörtök estig

Éjszaka többnyire derült lesz az ég. Csütörtökön kevés gomoly-, illetve délnyugaton fátyolfelhő ugyan lehet, de továbbra is napos, száraz időre számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire -2 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 21 fok között alakul.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: