Egyre többet fordítanak a cégek a dolgozók egészségére

A közelmúltban látott napvilágot egy friss felmérés, amely világszerte kutatta a munkavállalók egészségét megőrző vállalati programokat, kezdeményezéseket. A vizsgálat szerint a cégek az elmúlt években tekintélyes mértékben növelték az ez irányú ráfordításaikat, és ma már döntő többségüknél futnak olyan programok, amelyek hozzájárulnak a dolgozók mentális-és fizikai kondíciójának megerősítéséhez.

A 37 országban – egyebek közt az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és számos afrikai országban – megközelítőleg ezer cégnél, több ezer dolgozó bevonásával végzett átfogó, hét éven keresztül zajló felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a multinacionális vállalatoknál számottevő mértékben, 34 százalékról 56 százalékra nőtt azoknak a cégeknek a száma, amelyek 2008 és 2014 közt különféle egészségügyi programokat indítottak a munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

állás2

A kutatás rávilágított, hogy a megkérdezett cégek több mint egyharmada saját wellness programot hozott létre a dolgozóinak. Emellett a vállalatok több mint fele járult hozzá valamilyen módon az alkalmazottak egészségmegőrzéssel összefüggő kiadásaihoz, illetve a vállalkozások közel 2/3-ada nyilatkozott úgy, hogy az egészségvédelem kiemelt szerepet játszik a vállalati stratégiában és ezen a területen további erőfeszítéseket fognak tenni az alkalmazottaik védelmében.

„A vállalatok vezetői nagyon helyesen felismerték azt az elmúlt években, hogy az egészséges életmódot támogató kezdeményezések rövid-, közép-és hosszútávon is jelentősen hozzájárulnak a cég, illetve a munkavállalók fejlődéséhez. Ezekkel a programokkal még motiváltabbá tehetőek az emberek, erősíthető az elköteleződésük és tovább növelhető a munkájuk hatékonysága” – hangsúlyozta Dave Ratcliffe, a Buck Consultants vezetője.

állás

A felmérésből az is kiderül, hogy a tapasztalatok alapján a munkaadóknak olyan programokat érdemes kidolgozniuk és megvalósítaniuk a jövőben, amelyek a stresszel, a kevés testmozgással és a rossz táplálkozással járó negatív hatásokat orvosolja a dolgozók körében.

A kutatás a Buck Consultants, a Cigna, a Wolf Kirsten International Health Consulting és a Global Healthy Workplace Awards program munkatársainak együttműködésében valósult meg 2007 és 2014 között.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.