Egy rózsaszín nap forgatókönyve

Akár a lánchídi séta céljának alapköve is lehetne: A szűrés nem véd meg a ráktól, de attól igen, hogy ne abban haljunk meg..

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át – október első hétvégéjén -. az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében, Schmitt Pálné Makray Katalin fővédnöksége alatt. A rendezvény célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

2010. október 2-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 15.30 órától különlegesen gazdag program várja az érdeklődőket: lesz Zumba fittness és Kurayfat Kempó bemutató, Dumaszínház, Tóth Vera, Varga Feri, Balássy Betty és más megasztárok, illetve a már megszokott, sétavezető Légierő Zenekar Szulák Andreával.

Az idei mellrákkampány egy újabb elemmel színesedett: öt híres divattervező is részt vesz az akcióban; Benes Anita, Hampel Katalin, Németh Anikó, Makány Márta és Tóth Bori. Az ő rózsaszín kollekciójuk néhány darabja is felvonul a színpadon.

Az MTA előtti téren az eseménnyel párhuzamosan az Egyesület egyik alapítója és támogatója, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Onkológiai üzletága ingyenes szénmonoxid és légzésfunkció vizsgálattal (COPD), valamint szájüregi rákszűréssel várja az érdeklődőket. Emellett más ingyenes szűrővizsgálatok és orvosi tanácsadások is rendelkezésre állnak a Vöröskereszt, a Patika Magazin, a Napidoktor, a HellóBaby! magazin és az Anita Hungária jóvoltából.11112A Roche egy rendhagyó orvosi kiállítással és betegtájékoztató anyagokkal kívánja informálni a látogatókat, továbbá orvosi konzultációs lehetőséget is biztosít a helyszínen.

Az Energizer és a Wilkinson idén is támogatja az Összefogást a limitált szériában kiadott rózsaszín elemlámpával, elemekkel és női borotvával. A Tefál ?Táplálóan és Ízletesen? néven termékcsaládot bocsátott piacra az Összefogás égisze alatt, ami tápanyagmegőrzést segítő technológiával sütő fritőzt és párolót foglal magába. A Magnetbank közösségi adományozási programja keretén belül támogatja ügyfelein keresztül a mellrák elleni küzdelmet.

A programok mellett egy orvosi kerekasztal kap helyet a Hotel Sofitelben, ?A megelőzés fontossága a mellrák elleni küzdelemben? címmel.

A GE Healthcare nem csupán a hídkivilágításban partnere az Összefogásnak, hanem idén második alkalommal dolgozói egészségkampányát is rendelkezésünkre bocsátotta; 16 nagy cég bevonásával útjára indíthattuk a régióban is egyedülálló belső kommunikációs programot, a Partnerláncot.

Idén páratlan látványt ígér, amint a szintén rózsaszínben pompázó Sofitel és Lánchíd 19 hotelek, a Duna pesti és budai oldalán közrefogják a Lánchidat, amelyen 20 óra után indul a séta.

Az idei év díszvendége, Olivia Newton-John, amerikai énekesnő, aki maga is mellrák túlélőként a hazai kampány mellé állt jelenlétével és mell-önvizsgálati eszközével, a LivAid párnával. A művésznő  magyarországi tartózkodása alatt a Hilton Budapest Hotel vendége.

A sétán megjelennek az Összefogás arcai: Dobó Kata, Sebestyén Márta, Galambos Erzsi és Detre Diána, továbbá az Összefogás önkéntesei, a hazai politikai, diplomáciai és művészeti élet neves személyiségei.

további információ..

Forrás: