EgészségPART – Egészséggel és vidámsággal töltve idén is!

Újbuda Önkormányzata és a Fiatal Családosok Klubja idén is megszervezi az Újbudai EgészségPart eseményt az egészség, tudatos táplálkozás, mozgás jegyében családok számára. 

Az esemény immár ötödik alkalommal várja az érdeklődőket Újbuda egyik legszebb helyszínén, a Feneketlen-tó partján. Szeptember 22-én ismét számos izgalmas programmal készülnek, melyek játékos formában az egészségtudatos életmód három legfontosabb területét mutatják majd be.

Sport, táplálkozás, lelki egyensúly

A látogatók egész nap különböző egészségügyi szűréseken vehetnek részt a Szent Kristóf Szakrendelő jóvoltából. A családi napot továbbá színpadi programok, koncertek, interaktív gyermekprogramok, egészséggel kapcsolatos előadások és edzések is színesítik.  Minden évben olyan fellépőket, közreműködőket és támogatókat igyekeznek az esemény mellé állítani és felkérni, akiknek szakmai és emberi oldalról is hasonló a szellemisége és értékrendje.

A délelőtt egy hangulatos Ringató foglalkozással indul, majd a méltán elismert edző és életmód tanácsadó, Schobert Norbi tart egy közel egy órás kardio edzést a mozogni vágyóknak. Ezt követően egyesületi bemutatók, tánc és tornabemutatók szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. A nap folyamán fellép még Farkasházi Réka gyermek zenekarával, a Tintanyúllal, valamint a kicsiket és nagyokat egyaránt megtáncoltató Kolompos együttes is.

Újbuda kiemelt figyelmet fordít az egészségre

„Az egészséges életmód, táplálkozás, a mindennapos mozgás, az egészségmegőrzés elkötelezett híve vagyok hosszú évek óta. Ezt a küldetést képviselem Újbuda alpolgármestereként, valamint a Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként. Hiszem, hogy egészségünkről és gyermekeink egészségről sem lehet eleget beszélni. Aktivitásaink, kezdeményezéseink és természetesen rendezvényeink is erről tesznek tanúbizonyságot. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Újbuda az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet fordít az egészségre. Sok munkánk van abban, hogy kerületünk kiemelt fontosságot tulajdonít az egészséges életmódnak. Hagyományt teremtettünk futóversenyeinkkel, családi eseményeinkkel, melyeket egész évben lelkesen szervezünk. Olyan ingyenes programok ezek, ahol a szórakozáson és a családi élményen felül a mozgás és az egészséges életmód kiemelt szerepet kap. Fontos, hogy minden lehetőséget igyekezzünk megadni a szülőknek, nagyszülőknek és a gyermekeknek, hogy aktívan, egészségesen tölthessenek el időt. Különösen fontos esemény számunkra az EgészségPART, mely bízom benne, hogy ötödik alkalommal is olyan sikeres lesz, mint az előző években” Király Nóra, Újbuda alpolgármestere.

Farkasházi Réka az EgészségPart mellé állt

„Nagyon fontos számomra az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás, a testmozgás. Úgy érzem, így nagyon sok betegséget megelőzhetünk, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk. Törekszem arra, hogy gyermekeimnek átadjam ezt a szemléletet. Gyerekként nem sportoltam rendszeresen, emiatt később nagyon nehezen tudtam rávenni magam a testmozgásra. De pont ezért elengedhetetlennek tartom, hogy a kicsiket nagyon korán rászoktassuk az egészséges életvitelre. Nincs is annál meghatározóbb, mint amit tőlünk látnak, hallanak arról, hogyan élünk, hogyan érezzük magunkat nap, mint nap” – mondta el Farkasházi Réka, három gyermekes édesanya, aki zenekarával, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttessel az esemény egyik sztárfellépője.

 

PROGRAM

10:00-10:15 Ráhangoló közös éneklés a Ringatóval

10:15-10:30 Ünnepélyes megnyitó

10:30-11:00 Ringató a legkisebbeknek

11:00-11:45 Kardio aerobic Schobert Norbival mindenkinek

12:00- 12:30 Szivárvány Táncszínház bemutatója

12:50-13:30 Budai XI. SE Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának bemutatója

13:30- 14:00 Football Freestyler – Molnár Márk “Morep” bemutatója

14:40- 15:40 Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert

16:00-17:00 Kolompos koncert és táncház

EgészségPART – egészséggel és vidámsággal töltve szeptember 22-én 10-17 óráig.

Forrás: https://napidoktor.hu/index