COVID botrány a Forma-1-ben – Nico Rosberg kitiltva

Nincs beoltva COVID ellen a televíziós szakértőként dolgozó korábbi világbajnok, így nem léphet a paddock területére. Egyszer már megfertőződött a vírussal.

A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg a visszavonulása óta a Sky csatorna szakértőjeként jelenik meg időnként a világbajnoki sorozat világában, de egy ideje csak online csatlakozik az elemzésekhez és beszélgetésekhez – számol be az Origo.

Az F1-Insider.com kiderítette, ennek magyarázata az, hogy nincs beoltva koronavírus ellen, így nem látogathatja a sportág rendezvényeit. Tavaly negatív PCR-teszttel még rendszeresen megtehette, de most már oltási bizonyítvány szükséges hozzá.

Fotó: 123rf.com

„Leküzdöttem egy koronás fertőzést, rengeteg antitest van bennem. Rendszeresen méretem is a szintjét” – mondta Rosberg a portálnak. – Az orvosom így azt mondta, nincs értelme beoltatni magam.”

Orvosi papírral, megfelelő egészségügyi indokkal felmentést lehet kapni az oltási kötelezettség alól, de Rosberg ezt nem kapta meg. Úgy tűnik, a nehézségek ellenére a Sky a továbbiakban is számít rá.

Olvasd el ezt is!

Djokovics beadta a berekát: mégis oltat

Forrás: Napidoktor.hu