Borult, izületeket megterhelő idő lesz ma

A mai idő: általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Északnyugaton havas eső, a magasabban fekvő helyeken hózápor is előfordulhat, reggelig egy-egy zivatar is kialakulhat. 

A mai idő:

Kedden eleinte még sok lesz a felhő, majd napközben szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor elsősorban az ország északi felén elszórtan további esőre, záporra számíthatunk, illetve nyugaton, északnyugaton havas eső is valószínű. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, néhol megerősödik.

esosido

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6, 12 fok között alakul.

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok jelentkezhetnek. Ingadozhat a vérnyomás. A hosszabbá váló reakcióidő a közlekedésben is veszélyforrás lehet.

Az időjárási helyzet Európában

Többközéppontú ciklonrendszer örvénylik Európa középső és nyugati területei fölött. Ennek hatására gyakran borult, csapadékos az időjárás, a Skandináv-félszigeten többfelé havazik. A kontinens északkeleti részén anticiklon helyezkedik el, ezért Oroszországban nyugodt, télies idő a jellemző, többfelé napközben is tartósan ködös marad a levegő. A hőmérséklet Európa nagy részén a sokévi átlagnak megfelelően alakul. A legmelegebb a mediterrán térségben van, ott délután általában 12, 18 fokot mérnek, míg a kontinens északi részén napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence térségébe eleinte nedves, majd kissé szárazabb léghullámok érkeznek, csökken a csapadék mennyisége.

Forrás: met.hu