A WHO fenntartja a sertésinfluenza riadót

Az WHO vezetője úgy döntött, hogy nem fújja le a pándémiás influenzariadót közel egy évvel az után, hogy a vírus miatt maximális nemzetközi készültséget hirdetett.

A WHO tanácsadótestületének javaslatára bejelentette, hogy bár a világjárvány hanyatlóban van, az A(H1N1) influenzás esetek főleg a déli félteke influenzás időszaka miatt várhatóan továbbra is előfordulnak majd a következő hetekben.

A bejelentést megelőzően kedden telefonkonferenciát tartott John Mackenzie ausztrál járványügyi szakember elnökletével a 15 szakértőből álló különleges bizottság, amely a WHO főigazgatóját látja el tanácsokkal.7974?A különleges bizottság tanácsát követve a főigazgató úgy határozott, hogy bár a pándémia legintenzívebb időszaka véget ért, a várakozások szerint továbbra is előfordulhatnak megbetegedések a pándémiás influenza következtében? ? áll a szervezet közleményében.

Az állapotot legközelebb 2010 júliusában vizsgálhatják felül, amikor hozzáférhetővé válik minden adat a dél félteke téli influenzás időszakával kapcsolatban.

Forrás: