A vonzó külső titka az arcmimika és a szexi hang

Angol kutatók szerint a fizikai vonzerő nem csak a külső jegyeken múlik: az arcmimika és a hangtónus legalább olyan fontosak.

Az Ed Morrison evolúciós pszichológus (Portsmouth Egyetem) által vezetett kutatás során a tudósok arra keresik a választ, hogy valóban igaz-e, hogy a személyes vonzerő csupán statikus tényezők függvénye, vagy az állandóan változó faktorok, mint az arcmimika és a hangtónus is szerepet játszanak.13391?A régi mondás, mely szerint a kamera sosem hazudik, úgy tűnik elvesztette az értelmét. Sokan úgy hiszik, a fényképek képesek teljes egészében megörökíteni az arc szépségét, a szépség azonban olyan tényezőktől is függ, mint az arcizmok mozgása és a vokális sokszínűség? – nyilatkozta Dr. Morrison, majd hozzátette: ?A vonzó megjelenés nemcsak a romantikus kapcsolatok miatt fontos, hiszen a baráti és munkakapcsolatok szempontjából is fontos, hogy jól nézzünk ki. A vonzó emberek általában sikeresebbek az életben, ezért fontos megértenünk, hogy mi tesz egy arcot vonzóvá.?

Dr. Morrison szerint a kutatási eredmények igazolni fogják, hogy az arcmimika és a hang tónusbeli változásai is komoly hatással vannak a személyes vonzerőre. A szakértők gyorsrandik megfigyelése során rögzíteni fogják a résztvevők mimikáját és meg fogják vizsgálni melyek azok a mozdulatok és változások, amelyek mások szemében vonzóvá tehetnek valakit.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.