A szürkehályog már ambuláns műtétnek számít

Egy új, korszerűbb technikának köszönhetően ambuláns műtéti beavatkozással gyógyítható a szürkehályog.

A Divyadrishti Szemészeti Központ sebészeti workshopján mutatta be Dr. J.S.Titiyal és Dr. Rajesh Sinha, hogy mennyivel korszerűbb az új, úgynevezett LASIK Fakoemulzifikációs technika, mint a korábbiak, hiszen az olyan beavatkozások, mint a szürkehályog eltávolítása, már ambulánsan is elvégezhető.

Az eddig eljárásokkal ellentétben ugyanis úgy távolítják el a szürkehályogos lencsét, és helyezik be az új, műanyag lencsét a szembe, hogy nem ejtenek hosszú bemetszést. Mindössze egy 2,2 milliméteres lyukon keresztül történik a lézeres beavatkozás, így még nem altatásra sincs szükség, és a lábadozási idő is rendkívüli módon lecsökkent.15214Dr. Shina néhány olyan betegén is végzett LASIC-technikás beavatkozást, akiknek fénytörési hibák miatt voltak látási problémáik. ?A fénytörési hiba  nagyon gyakori probléma és sokaknak kell emiatt szemüveget vagy kontaktlencsét hordaniuk. Azonban az ilyen fénytörési hibákat a LASIC-technikával nagyon precízen, pontosan és tartósan lehet korrigálni. Az eljárás mindössze öt-hét percet vesz igénybe és a beteg másnap már visszatérhet dolgozni is.? ? mondta dr. Shina.

A workshopon több mint száz orvos vett részt. A központ vezető szaktanácsadója, Dr. Subhash Prasad szerint miután a rendezvényen ilyen sok orvos megismerte az új technikákat, azokat mostantól már alkalmazni tudják a betegeken.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.