178 új mentőautó

Elkezdődhet annak a 178 mentőautónak a beszerzése, amelynek megvásárlását európai uniós forrás teszi lehetővé az Országos Mentőszolgálat számára – közölte a szervezet az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint hétfőn jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben az ajánlattételi felhívás, amely lehetővé teszi a járművek beszerzését. Az első autók a tervek szerint még az idén szolgálatba állhatnak.

Az idén májusban jelentették be, hogy a mentőszolgálat 11,5 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott. Ebből új mentőállomásokat építenek, gépkocsikat vásárolnak, és jut belőle épületek korszerűsítésére, műszerek beszerzésére, oktatásra is.

mentoautok

A értesítő szerint a nyílt közbeszerzés keretében 128 B típusú, kétkerék-meghajtású, 24 B típusú, négykerék-meghajtású, 18 C típusú, kétkerék-meghajtású és 8 C típusú, négykerék-meghajtású új gépkocsira írt ki tendert a mentőszolgálat. Az ajánlatkérő a megadott mennyiségnél 30 százalékkal több kocsit is kérhet.

A feltételek között szerepel, hogy a mentőszolgálat csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsira fogad el ajánlatot.

A beszerzés becsült nettó értéke több mint 3,16 milliárd forint, az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 5.

Forrás: