Lábujjszkander, lápmerülés vagy sajtgurítás?- sport alternatívák unatkozóknak

Azok akik már unják a szokásos  futás, úszás, biciklizés mozgásformákat, íme néhány érdekes, őrült sportág, amihez talán kedvet  kapnak.

 

Lábujj szkander

Ez furcsa sport szintén angol “találmány”. Az első lábujj szkander bajnokságot egy angliai kocsmában rendezték meg. Az első bajnokságot egy kanadai turista nyerte meg. Az 1970-es évek óta, bármennyire is hihetetlen, világbajnokságként kerül megrendezésre a lábujj szkander. A szabályok nagyjából a hagyományos szkanderrel azonosak, azzal a különbséggel persze, hogy itt képtelenség lenne teljesen az asztalra vinni az ellenfelet, ennek megoldására szolgál a játéktér. A lábujj szkander egyik legnevesebb bajnoka Paul “Toeminator” Beech.

A legőrültebb sportok

Sajtgurító Verseny

Sajtgurító Verseny a 15. század óta rendszeresen megrendezett esemény az angliai Glouchestershire megyében, a Cooper’s Hill lankáin. A lejtőn útnak indítanak egy kerek sajtot és a résztvevők utána iramodnak, hogy elkapják, mielőtt a domb aljára ér. A sajtgurító versenyen összesen négy futamot rendeznek, egyenként 15 indulóval. A futamok győztesei megnyerik a sajtot, a második helyezettek 10 fontot, a harmadikok 5 fontot kapnak. Vagyis az nem állítható, hogy a pénznyeremény motiválná a lelkes versenyzőket. Mivel a meredek hegyoldalon a lehető leggyorsabban száguldanak le a sajtgurítók, csak kevesen ússzák meg kisebb-nagyobb sérülések nélkül. Az esemény első írásos említése az 1850-es évekből való, amiben az egyik 1700-as évek végi versenyről történik említés. A hatóságok már többször betiltották az őrült versenyt,mivel nagyon sokan megsérülnek, de ez nem riasztja vissza a résztvevőket.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Mobiltelefonhajító verseny

A mobiltelefonhajító verseny, mely túlhajszolt menedzsereknek is bátran ajánlható megkönnyebbülésként, több mint tízéves múltra tekint vissza. A versenyzők több kategóriában is indulhatnak, van, ahol a távolság lényeges, de a dobások esztétikája és koreográfiája is megmérettetésre kerül.

A legőrültebb sportok

Nem csak Te vagy az egyetlen, aki megfogadta, hogy újra elkezd mozogni. Fontos, hogy Önmagadért tartsd be a fogadalmad és inkább elhatározásként legyen Benned megfogalmazódva, hiszen az újévi fogadalmakból ritkán valósulnak meg és ez jelentősen görcsössé tesz.

Így sportolj, ha most kezded újra!

A legőrültebb sportok

Sepak takraw

A Sepak takraw egy több mint 500 éves múltra visszatekintő távol-keleti sport. Általában két 3-3 fős csapat játssza egymás ellen egy röplabda pályához hasonló játéktéren. A játék lényege is ugyanaz, a körülbelül fejmagasságban lévő háló felett kell átjuttatni a labdát, úgy hogy lehetőleg az ellenfél térfelén essen le. A labda régen bambuszból készült, ma már inkább műanyagból fonják. A sportág igazi különlegessége, hogy a játékosok hihetetlen, harcművészetekre jellemző mozdulatokra képesek. Az igazi profik hihetetlen látványos forgó rúgásokkal és szaltókkal próbálják megszerezni a pontot. Az egész egyfajta harcművészet és labdajáték keverékeként írható le. Érdemes megnézni az alábbi videót.

 

A legőrültebb sportok

Lápmerülés

A lápmerülés sportja viszonylag friss, az első World Bog Snorkelling Championship 1985-ben került megrendezésre. A helyszín a Waen Rhydd nevű mocsárban ásott 55 méter hosszú árok. A táv a megtétele nem jelent különösebb fizikai próbatételt, a nehézséget inkább az orrfacsaró szag és a nyálkás növényekkel való küzdelem okozza. A neheze pedig csak a verseny után következik, ugyanis igen gyakoriak a mocsári lubickolás után a különböző fertőzések. Ennek ellenére minden évben több százan neveznek be a versenyre.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Feleségcipelés

Az elmúlt években egyre nagyobb ismertségre és népszerűségre tett szert ez az alig egy évtizedes múltú feleségcipelés. A verseny gyakorlatilag egy akadályfutás, azzal a nehezítéssel, hogy a 253 méteres távot a férfiaknak a feleségükkel a nyakunkban kell megtenniük. Az első megmérettetést a finnek rendezték, azóta a világ több országában is rendeznek bajnokságokat. A nyertes a felesége súlyának megfelelő sört kap.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.