Így maradj fitt a korlátozások idején!

A koronavírus járvány egytől egyig mindenki életében komoly változásokat hozott. A számos korlátozás kapcsán azok, akik eddig edzőterembe járva tartották fitten magukat ezúttal más megoldás után kell nézniük. És ha ez nem lenne elég a kikapcsolódási lehetőségek is megcsappantak. Hogyan maradhatsz fitt szellemileg és testileg egy ilyen helyzetben? 

Szponzorált tartalom

Fuss a szabadban!

Bár a nyilvános edzőtermek most egy időre bezártak, de ez nem jelenti azt, hogy el kell köszönni a mozgástól! A testmozgás legalább annyira, ha nem fontosabb, mint eddig.

Szerencsére az egyéni szabadtéri mozgás továbbra is engedélyezett. És bár az időjárás most nem annyira kedvező, de a szabad levegőn való testmozgás abszolút megmaradt a testünk átmozgatásának egy lehetséges alternatívájaként. Ha eddig nem voltál a futás híve, hátha most megszereted. Egy jó futócipőn és megfelelő ruházaton kívül nincs is másra szükséged. 

Téves az a elképzelés, hogy futni bármiben lehet. Ugyan az előbbi állításban van némi igazság, de aki már régebb óta űzi ezt a sportot az pontosan tudja, hogy mennyire nem mindegy, mi van a lábadon. Ég és föld a különbség egy kimondottan futásra tervezett futócipő és egy általános utcai használatra szánt sportcipő között. Egy rossz cipőválasztás és máris fájni fog a térded, a hátad, ez pedig senkinek sem hiányzik. De akkor mégis milyen futócipőt érdemes választani?

Fotó: ecipo.hu

A Puma cipő például akár kezdőknek, akár már gyakorlott futóknak tökéletes választás. A kényelmes kialakításnak köszönhetően a lábaid biztonságban vannak, megfelelően tartják a bokádat, így minimális a sérülés kockázata. Tartós, strapabíró kialakításnak köszönhetően hosszú időn keresztül fogod tudni hordani. És hát ki ne ismerné Usain Boltot, akinek elképesztő gyorsaságát az egész világ csodálhatta?! A sikereit Puma futócipőben érte el, ennél talán nem is kell több garancia a minőségre.

Az ecipo.hu kínálatában rengeteg Puma modell közül válogathatsz, ráadásul ha valami nem nyeri el élőben a tetszésedet, akkor 30 napon belül ingyen vissza is küldheted és az ecipő visszatéríti a cipő árát. Minőségi szolgáltatás, brutális választék és maximális biztonság! Kell ennél több?

A szellemi frissességről se feledkezz meg

Ha nemcsak testileg, hanem szellemileg is szerednél fitt lenni, akkor erre is oda kell figyelni. Eléggé beszűkültek a szórakozási lehetőségek és az egyre hidegebbre forduló napok sem kedveznek a kinti programoknak. Így hát az otthon négy fala között kell valami élénken tartó kikapcsolódást találni.

A társasjáték például egy remek időtöltés. Míg az egyszerűbb játékszabályú társasok remekül kikapcsolják az agyat és elfeledtetik a problémákat, addig a bonyolultabb játékmenetű társasok igazi kihívást jelentenek az agynak. Szerezz be néhány izgalmas társasjátékot és garantáltan nem fogsz unatkozni, még a szomorkásabb téli estéken sem. 

Ha stratégiai játékra esik a választásod az agytekervényeid garantáltan meg lesznek dolgoztatva, de ha inkább valami könnyedebbre vágysz, akkor válassz a nagy klasszikusok közül egy családi társasjátékot. Ilyen például a Monopoly vagy a gyerekkorunkból is ismert Ki nevet a végén?. És ha nem szeretnél otthon zsörtölődést abból, hogy ki nyert, ki veszített, akkor a kooperatív társasjátékot nektek találták ki. Ezekben ugyanis a játékosoknak kart karöltve kell játszaniuk, hogy a végén együtt nyerjenek vagy bukjanak el.

Tartsd észben: a testi fittség csak egy dolog, az éremnek mindig két oldala van! Ezért ne feledkezz meg a szellemi frissességről sem és ebben a korlátozásokkal teli mindennapokban keresd meg azokat a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket, amik neked is hasznosak és a szabályoknak is megfelelnek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Agnes

    Pont egy kényelmes futócipőt keresek. Végignéztem, mik vannak a Sizeer.hu-n és azon gondolkozok, hogy egy Puma sneaker vagy inkább egy klasszikus adidas cipő lenne-e jobb.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.