Gyakorlatok a derékfájdalom csökkentésére és erősítésre

A derékfájás meglehetősen gyakori egészségügyi probléma, és nagyon sok minden okozhatja. Bizonyos esetekben egy alapbetegség, például vesekő vagy akut hasnyálmirigy-gyulladás tünete is lehet. Máskor egyszerűen a mozgásszegény életmód, vagy a megerőltetés mellékhatása.

Bár a nyújtás nem minden derékfájás ellenszere, sok esetben enyhülést hozhat. Ha enyhe kellemetlenséggel vagy merevséggel élsz, ez a hét nyújtás segíthet csökkenteni a fájdalmat és erősíteni a hát alsó részén lévő izmokat.

Foto:pixabay.com

Először is néhány gyors tipp
Nyújtsa a hát alsó részét biztonságosan és óvatosan. Legyen különösen gyengéd és óvatos, ha bármilyen sérülése vagy egészségügyi problémája van. 

Ezeket a nyújtásokat naponta egyszer vagy kétszer végezheti. Ha azonban a fájdalom erősödni látszik, tartson egy nap szünetet a nyújtásban.

Görcsös derékfájás – Hogyan szabadulhatunk meg tőle?

Legyen tekintettel a teste határaira, és ne erőltesse meg túlságosan. Hallgasson a testére, és tegye azt, ami minden pillanatban a legjobban esik. Miközben végigcsinálja ezeket a nyújtásokat, szánjon rá időt, és figyeljen a légzésére. Használja a légzését útmutatóként, hogy ne feszítse meg magát, és ne vigye túlzásba. Minden egyes póz vagy nyújtás során kényelmesen és egyenletesen kell lélegeznie.

 

 

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.