Fogyás utáni bőrfeszesítő gyakorlatok

Az életmódváltást, a tartós fogyókúrát vagy akár egy 10-15 kilós fogyást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, gyakorlatok, amelyek javíthatják a bőr keringését, így felpezsdítik, élettelibbé és feszesebbé varázsolják azt.

A bőr az összes szövethez hasonlóan folyamatos átalakuláson megy keresztül. A bőrt érő hatások, mint például dohányzás, a napsugárzás, a szolárium, a stressz, a szmog, a hirtelen fogyás, a dehidratáltság vagy akár a mozgásból eredő nyúlás és összehúzódás is folyamatosan terhelik a kötőszöveti rostokat. A rostok megnyúlnak, a köztük lévő keresztirányú kötések felszakadnak, amelyek nagyjából harmincéves korig épülnek zavartalanul újjá.

Amikor valaki felszed pár kilót, a bőrnek helyet kell biztosítania a zsírszöveteknek, ezért kitágul, hogy követni tudja a növekedést. Az igazán látványos megereszkedést általában a rövid idő alatt bekövetkezett jelentős, akár 30-50 kilós súlyvesztés okozza. Ilyen nagy mértékű fogyásnál a bőr rugalmas, elasztikus rétegeinek nincs elég ideje ahhoz, hogy kövessék a test vonalait, így hiába csökken a zsírréteg, a bőr elvékonyodik és megereszkedik, hiszen nincs elég szövet alatta, ami feszesen tartaná. A fogyás intenzitásától, a leadott kilók számától, életkortól és genetikai adottságoktól is függ, mennyire húzódik össze a bőr a diéta után, ugyanakkor egy párkilós, vagy akár egy 10 kiló feletti fogyásnál is már elkerülhetetlen, hogy ne ápolja tudatosan a bőrét az ember: a legoptimálisabb, ha már fogyás közben is gondoskodik a bőr felpezsdítéséről és feszesítésről.

Tippek a feszesebb bőrért

A változatos, zsírszegény, de fehérjékben gazdag étrend hozzájárul a sikerhez, ahogy a megfelelően összeállított edzések is, amelyek arra ösztönzik a testet, hogy izmokat építsen, az izomszövet pedig feltölti és feszesen tartja a bőr alatti területet. Érdemes otthoni súlyzós edzéseket vagy intenzív gyakorlatokat is beiktatni a mindennapokba, és ügyelni a folyadékpótlásra is. A vízivás kiemelt szerepet tölt be a bőr rugalmasságában, a hidratációban, ezért naponta érdemes legalább 2-2,5 litert fogyasztani a bőr szárazságának elkerülése végett.

Mindannyiunk nagy álma egészségünk, fiatalságunk és szépségünk megőrzése. Bőrünk simaságáért és ragyogásáért javarészt a kollagén felelős, amely szilárd tartószerkezetet, puhaságot és rugalmasságot biztosít, de nem csak külsőnkre van nagy hatással, szervezetünk egészségének fenntartásában is jelentős szerepet vállal.

A kollagén szerepe egészségünk és szépségünk megőrzésében

Az életmódváltást, a tartós fogyókúrát vagy akár egy 10-15 kilós fogyást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, amelyek javíthatják a bőr keringését, így felpezsdítik, élettelibbé és feszesebbé varázsolják azt. Ilyenek például a ránctalanító masszázsok, a nyirokmasszázs, az arctorna, a kollagénkapszulák fogyasztása, bőrfeszesítő krémek vagy gépek használata.

 

 

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.