A rák és a deutérium, avagy minden összefügg mindennel

A Korkontroll Társaság legutóbbi összejövetele előtt közgyűlése volt a Társaságnak. A hivatalos ülés, miért, miért nem, de nagyon jó hangulatban telt. Pont olyan volt, mint egy családi összejövetel, ami viszont azt látszik alátámasztani, hogy a Társaság valóban egy nagy család.

Hamarosan jött a fejbekólintás, ugyanis ennek az estnek, a címe: gyógyítható-e a rák, azon belül is a prosztatarák? És mi köze van mindennek a csökkentett deutérium tartalmú vízhez?

A két meghívott vendég, dr. Szűcs Miklós a Semmelweis Egyetem, Urológiai Klinikájának főorvosa, illetve Somlyai Gábor biológus-kandidátus a Preventa csökkentett deutérium tartalmú víz kifejlesztője.

Szűcs doktor nem győzte hangsúlyozni, hogy az időben felfedezett rák gyógyítható. Ergo akkor kellene felkeresni a szakorvost, amikor még panaszmentes az illető. Ez csak látszólag ellentmondás, hiszen a doktor úr szerint a 60-as férfiaknak minden évben rákszűrésre kéne menniük. Ott az orvos kikérdezi, hogy volt-e családban már prosztatarák, ugyanis náluk gyakoribb az ismétlődés.

Tekintettel arra, hogy a prosztata esetében egy lassan növekvő daganatról van szó, a kezdeti stádiumban műtéttel vagy sugárkezeléssel el lehet távolítani. Ha később kerül diagnosztizálásra, akkor már áttéteket okozhat.5951Ezt követően Szűcs doktor rengeteg idegen szót használt, mellyel a helyi sugárkezelés rejtelmeibe avatott be. Ha megengedik, ennek magyarázatával nem bajlódnék, már csak azért sem, mert nem is értettem. Azt viszont értettem, amikor egy kérdező azt feszegette, hogy ilyen esetekben az impotenciával mi a helyzet?

A gyógykezelés ezt nem befolyásolja, – mondja az orvos ? de magához a betegséghez hozzájárulhat az impotencia a kialakulása. És hogy mi okozza a prosztatarákot? Ehhez sok tényező járulhat hozzá, a genetika, a környezet. Megfigyelték, hogy Ázsiában sokkal kevesebb ilyen eset van, ám ha átköltöznek Amerikába, akkor ?beállnak? a sorba, – fejezte be előadását Szűcs doktor.

Ezt követően a biológus szakember észrevételei következtek, aki ?felfedezte? a deutérium tartalmú víz összefüggéseit és a rák gyógyításának esélyeit. Mint elmondta Somlyai számos független kísérleti rendszerben nyert igazolást, hogy a csökkentett deutérium tartalmú víznek (Dd-víz, DDW) nincs toxikus hatása. In vitro szövettenyészetben kimutattuk, hogy a sejtek osztódása függ a tápoldat deutérium tartalmától.6415A csökkentett deutérium tartalmú víz fogyasztása lelassította, leállította vagy visszafordította a tumorok növekedését a humán eredetű tumorral transzplantált egerekben. A további kísérletek 2001-ben leálltak, mert kétségbe vonták az igazságát. A vízzel a psh-t le lehet nyomni, a tumor térfogatát csökkenteni. Végül is az állatoknál engedélyezték a víz gyógyszerré minősítését, majd hozzátette gyorsan, hogy a víz nem a kezelés helyett van, hanem mellette.

Így aztán, mint étel kiegészítő került forgalomba. Sokba kerül, de mindenkinek javasolja, hogy évente 1-2 hónapig megelőző kúrát tartson belőle, ugyanis ?kisöpri? a rossz sejteket. Somlyai Gábor nem adta fel, továbbra is reméli, hogy végig tudja vinni törekvését, mert évente hazánkban 33 ezren halnak meg rákban, és ez a szám reményei szerint csökkenthető lenne.

A végső konklúzió nagyon gyönyörű volt, mert a moderátor B. Király Györgyi ?házasságot közvetített? a két meghívott között. Összehozta őket egy olyan kísérletekre, melynek keretében az urológiai osztályon csökkentett deutérium tartalmú vizet isznak majd a betegek, mely nagy előrelépés a szer klinikai kipróbálásában. Mi meg drukkolhatunk, hogy a kapcsolatuk eredményes legyen!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.