Tavasz a lakásban

Itt a március, mely a tavasz kezdetét jelenti. Sokszor ez csak elméletben igaz, ám nekünk mégis szükségünk van a fényre, színekre. Otthonunk kivirágoztatásával sokat lendíthetünk hangulatunkon!

Egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy szélsőséges éghajlat uralkodik nálunk. A tél egyre csapadékosabb és egyre hosszabb, a tavasz és a nyár szinte összefonódik. Ehhez még nem szoktunk hozzá, és szervezetünk szinte esdekel egy kis napsütésért, színekért, hogy a komorság háttérbe szoruljon, lelkünkben és környezetünkben is. Ennek érdekében sokat tehetünk mi magunk is, nem kell mindig csak a jó időjárást várni.

Melengető látvány lehet egy-egy friss csokor virág, a cserepes zöldek mellé, melyet a zöldség – és gyümölcspiacon könnyen fillérekért beszerezhetünk. Érdemes a vázában lévő vizet naponta cserélni, így akár egy hétig is élvezhetjük látványát, illatát. Cserepes virág választásakor, érdemes krókuszt, hóvirágot, jácintot, tűzliliomot vagy tulipánt választani.

virágos tapéta

A kaspók és vázák választásakor, először is a lakásban található színeket vegyük mérceként, majd lehetőségeinkhez mérten a virág színével harmonizálót válasszunk. Érdemes sárga, kék és zöld színeket választani. A zöld kifejezetten alkalmas felüdülés szempontjából, hiszen nem csak szép, hanem nyugtató hatású is, mert más színekkel ellentétben törés nélkül éri a retinát, ezért nem terheli meg a szemet. Pszichológiai kísérletek alapján a pirosat jobb elkerülni, mert izgatottá, esetleg feszültté tehet.

Költségkímélő megoldás lehet, ha egy színes és kedvelt bögrénket vagy müzlis tálunkat használjuk fel cserépnek. A virágok mellett festéssel és különböző színes drapériákkal is próbálkozhatunk, de fontoljuk meg, hogy milyen színt választunk. Hiszen az élénk, vidám színekre nemcsak a tavasz közeledtével, hanem egész évben szükségünk van.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.