Koronavírus – Túlterheltek az intenzív osztályok

Az éppen zajló harmadik hullában sokkal nagyobb lett az intenzív osztályok terheltsége, ahogy több lett a koronavírus-fertőzött.

Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatornán kiemelte, hogy “az intenzív ki fog tartani”. Gál János elmondta, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elrendelte plusz 50 intenzív ágy felállítását. Jelenleg azt látni, hogy hogy sokkal több beteg kerül az intenzív osztályra, a fiatalabb korosztályból is. Az egészségügyi dolgozók a rendelkezésre álló eszközökkel és gyógyszerekkel segítik az életben maradás esélyeinek növelését.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Gál János szerint “ez a vírus kiszámíthatatlan“, változik. Ezért is fontos az intenzív terápia érdekében, hogy legyen elegendő lélegeztetőgép. Kérdésre válaszolva elmondta: angol kollégái arról számoltak be, hogy ott is sok ember került kórházba, ami megterhelte az egészségügyi ellátórendszertEmberfeletti, amit az egészségügy minden szakterületén, de különösen, amit az intenzív osztályokon végeznek Magyarországon.

Gál János nagyon fontosnak nevezte, hogy minél előbb megkapják az emberek a koronavírus elleni vakcinát. Kiemelte: “a Magyarországon engedélyezett oltóanyagok biztonságosak, egyik esetében sem találkoztak komoly szövődménnyel. A Semmelweis Egyetem klinikaigazgatója szerint az oltás beadatása mindenkinek “erkölcsi kötelessége”.

Koronavírus – Súlyosabb a helyzet, mint gondolnánk?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.