Kiderült mikor érhetjük el végre a nyájimmunitást

Az omikron variáns sokkal fertőzőképesebb, mint a koronavírus korábbi változatai, viszont enyhébb megbetegedést okoz.

A koronavírus legújabb variánsa, az omikron rohamosan terjed, hiszen sokkal fertőzőképesebb; de enyhébb tüneteket okoz. Ettől remélhetjük a nyájimmunitás kialakulását, Rusvai Miklós elárulta, hogy ez mikorra várható.

Fotó: 123rf.com

 

Az omikron variáns sokkal fertőzőképesebb, mint a koronavírus korábbi változatai, viszont enyhébb megbetegedést okoz, legalábbis az eddigi tapasztalatok szerint. Rusvai Miklós úgy véli, ezzel a változattal elérhető a nyájimmunitás.

Énszerintem már nem jogos az emberek folyamatos szorongása a járvány miatt. Nagy valószínűséggel, ha igazak a hírek – márpedig eddig semmi nem cáfolja –, az omikronnak alacsonyabb a megbetegítő képessége, ugyanakkor az biztos, hogy a fertőzőképessége nagyobb. Tehát ez a vírus az, ami, ha átfertőzi a lakosságot, akkor enyhe tünetek mellett, és az egészségügy jelentős terhelése nélkül immunizálja majd azokat is, akik nem oltatták be magukat. 

 

–  jelentette ki.

Megkongatták a vészharangot: szakértők szerint ameddig nem sikerül növelni az átoltottságot, az omikron után a Covid-19 újabb és újabb variánsai fognak megjelenni.

Újabb mutációk támadhatnak – Az omikron csak a kezdet

 

Úgy vélem, nyárra kialakul az úgynevezett nyájimmunitás, azaz a lakossági immunitás, amit már nagyon régóta szeretnénk, mivel addig a terjedő vírus gyakorlatilag mindenkit képes megfertőzni. Az oltatlanokat immunizálja, az oltottaknak pedig anélkül, hogy bármilyen betegséget okozna, egy újabb immunlökést ad, és ezáltal fokozza az immunválaszukat. Akár az is lehetne mindenki újévi kívánsága, hogy a harmadik oltás után, már immunisan elkapja az omikront! Én mindenképpen ezt szeretném, így nyárra meglehet az áhított nyájimmunitás.

– mondta a Ripostnak.

Forrás: nuus.hu


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.