Ilyen fájdalmakat okozhat az omikron

A folyamatos kutatásoknak hála a szakemberek több új tünetet is azonosítani tudtak, ami arra utalhat, hogy az omikron-variánssal fertőződtünk meg.

A kutatók és a szakértők egyetértenek abban, hogy az omikron kevésbé okoz súlyos megbetegedést, ám sokkal nagyobb fertőzőképességgel bír, mint a korábbi variánsok – számol be a Metropol.

Az omikron eddigi legismertebb tünetei közé tartozott a torokfájás, fejfájás, orrfolyás, valamint a fáradtság is utalhatott koronavírus-fertőzésre is.

A kutatási eredményeknek köszönhetően most újabb tüneteket sikerült azonosítania a kutatóknak, ami a szemet, a fület és a fejünket érinti – számolt be róla a Mirror.

Fotó: 123rf.com

Több embernél is azonosították, hogy miután pozitív lett a koronavírustesztjük szédülésre, fülzúgásra, nagyon erős fejfájásra, valamint a szemek gyors elfáradására panaszkodtak.

A Stanford Egyetem egyik tanszékvezetője, dr. Konstantina Stankovic megerősítette, hogy ezek a tünetek tényleg utalhatnak arra, hogy az omikron-variánssal fertőződtünk meg, de utalhatnak más betegségekre is.

Azonban hozzátette, ha valaki hasonló tüneteket észlel magán, minél hamarabb tesztelje, hogy koronavírusos-e, és ha panaszai súlyosbodnának, akkor egyből kérjen orvosi segítséget.

Olvasd el ezt is!

Véget ér a járvány valaha? – Ez jöhet az omikron után

Forrás: https://napidoktor.hu/index