Ez már a COVID hatodik hulláma? – Látogatási tilalom a kórházakban

A WHO a covid-járvány újabb, nyári hullámára figyelmeztet Európában, mivel a korlátozások feloldása és a turizmus berobbanása miatt júniusban megugrott a fertőzöttszám. A jelek szerint a járvány hazánkban is megint felfutóban van.

Sokan fellélegeztek a korlátozó intézkedések feloldása után, de örömük sajnos nem tarthat sokáig, mert nemcsak a hétköznapi tapasztalat, hanem a statisztikák is azt jelzik, hogy Európa-szerte ismét emelkedőben van a koronavírus-járvány – számol be a Hetek.hu.

Ez amiatt is meglepő, mivel a pandémia eddigi két éve alatt legalább a nyaraink „vírusmentesek” voltak – igaz, a korlátozások egy része nyáron is érvényben maradt, így például a beltéri maszkhasználat is. Idén azonban a legtöbb országban minden kötelező védőintézkedést eltöröltek a nyár beköszöntével, miközben a 2019-es csúcsévhez hasonlóan beindult a turizmus is.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt héten arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ 110 országában emelkedik a regisztrált koronavírusos fertőzések száma – június utolsó hetében világviszonylatban közel 20 százalékkal nőtt az esetszám. Izraelben például már napi tízezres esetszám van úgy, hogy a lakosok többsége négy Pfizert vett föl.

COVID, orvos, ápoló, maszk

Foto:123rf.com

Látogatási tilalom a Szent Margit Kórházban

A kórház tájékoztatása szerint az Ápolási-Krónikus és a Kardiológiai Osztályon július 4-től járványügyi okokra hivatkozva meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalmat rendeltek el – adta hírül az Index.

A koronavírusos esetek száma az elmúlt héten ugrásszerű növekedést mutatott, ugyanis több mint négyezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, 14 ember pedig meghalt. A Szent Margit Kórház fent említett két osztályán rendkívüli látogatás indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásos engedélyével történhet, a március 7-től életbe lépett látogatási rend értelmében.

A fekvőbetegek részére a hozzátartozók csomagokat tudnak beküldeni, amit a „B” épület portáján a biztonsági szolgálat munkatársainál lehet leadni. Külön megkérik a hozzátartozókat, hogy a lezárt csomagokon mindig tüntessék fel a beteg és az osztály nevét, valamint arra, hogy a betegek részére összeállított csomagok értéket (telefon, laptop, óra pénz) és romlandó élelmiszert ne tartalmazzanak.

Olvasd el ezt is!

COVID – Ezzel az új tünettel támad a vírus idén nyáron

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.