Elképesztő dolog derült ki a koronavírusról, amit eddig észre sem vettünk

A Coloradói Állami Egyetem kutatói a vírusrészecskék terjedését vizsgálták. Azt találták, hogy a férfiak több koronavírus részecskét ürítenek a levegőbe, mivel a tüdőkapacitásuk nagyobb, mint a nőké – közölte a CBS. A kutatás eredetileg azt vizsgálta, hogyan térhetnek vissza minél hamarabb a színpadra az előadóművészek.

A vizsgálat résztvevőinek énekelni és beszélni kellett.

Kiderült, a férfiak a gyerekeknél, sőt, a nőknél is több vírusrészecskét képesek a levegőbe üríteni, mert nagyobb a tüdejük. A hangosabban beszélők aktívabb vírusterjesztők. Énekléssel pedig több vírus jut a légtérbe, mint a beszéd során. John Volckens kutatásvezető elmondta, hogy épp ezért

a zajosabb, zárt terek jobban kedveznek a vírus terjedésének,

mint például a sportcsarnokok, koncerttermek, vagy a bárok. „Számos embert sikerült megmenteni tavaly az előadóművészet leállításával, mert, mint kiderült, hangos beszéddel, énekléssel jobban terjed a vírus” – összegzett Volckens.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő tett fel kérdést a minap Pintér Sándor belügyminiszternek. Na nem épp az ingyenes tesztelési lehetőségeket firtatta, ám a válaszból többek között az is kiderült, hogy az Operatív Törzsben folyamatosan napirenden van a kérdés.

Itthon is ingyenesek lesznek a Covid-tesztek?

 

Forrás: nuus.hu