COVID – Jön az újabb hullám?

Portugáliában újra emelkedik a COVID fertőzöttek száma, a napi halálozási szám február közepe óta nem volt ilyen magas.

Akoronavírus omikron BA.5 alvariánsa miatt újra romlik a helyzet Portugáliában. Az ország ugyanis Portugália szerdán 26 848 új megbetegedésről számolt be, miközben 47-e meghaltak – ez a legmagasabb napi halálozási szám február 17. óta, amikor 51 halálesetet jelentettek.

Az egészségügyi minisztérium és a Ricardo Jorge Intézet legutóbbi jelentése szerint a halálozás minden okból meghaladja az évszakra várt értékeket – írta a Guardian nyomán a Napi.hu.

Henrique Oliveira, a Lisszaboni Egyetem járványügyi matematikusa a Lusa hírügynökségnek elmondta, hogy a fertőzési arány arra utal, hogy a kórtermekben és az intenzív osztályokon június végéig magas marad a kórházi felvételek száma.

COVID, antigén teszt, vírus

Fotó: 123rf.com

Portugáliában a június 2-ig tartó hét napban egymillió lakosra vetítve 2888 új esetet regisztráltak, míg a szomszédos Spanyolországban ugyanebben az időszakban csupán 373 új esetet regisztráltak.

A BA.5-ös változat súlya Németországban is emelkedik, bár alacsonyabb szintről. A Robert Koch Intézet heti hírlevele szerint a BA.5-ös súlya az elmúlt hónapban hetente körülbelül duplázódott, az április végi 0,2 százalékról május 22-re 5,2 százalékra emelkedett.

“A nagyon fertőző BA.4/BA.5 változat itt is menetel” – írta Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter a Twitteren. Véleménye szerint ez lehet a következő hullám oka az ősszel.

Olvasd el ezt is!

Kiderült – Ezért okoznak vérrögképződést  a COVID vakcinák

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.