A rák után a COVID is megtámadta a népszerű színészt

Az egyik legnépszerűbb karakterszínész. Művészete és munkássága mellett imádni való egyénisége teszi őt igazi közönségkedvenccé. Ahogy mondani szokták, Ujlaki Dénes megjárta a hadak útját, volt része bőven fájdalomban és boldogságos pillanatokban, ám 77 esztendősen sem visszafelé néz.

Valami hihetetlen élni akarás lakozik benne. Pedig az élet alaposan próbára tette. De sem a testi, sem a lelki kínok, sem a megaláztatások, sem a börtön, sem pedig súlyos, alattomos betegség nem törte meg. Nemcsak egy elnyomó rendszer aljas kiszolgálóit, de a halált is kinevette. S bármit is élt át korábban, különleges derű és életszeretet árad belőle – számol be a Blikk.

“Köszönöm, jól vagyok. Mert bizonyára ezt kérdezné tőlem” – mondta Ujlaki Dénes. – “Persze, minden relatív, most például lázasan fekszem itthon, és úgy érzem, mintha a bordáimat egy fogóval összeroppantották volna, a tüdőm pedig folyamatosan jelzi, hogy olyan terhelést kap, mintha épp maratont futnék. Egyszerűbben fogalmazva, covidos vagyok, elkaptam ezt az átkozott vírust a harmadik oltás után is. Egyébként megvan a véleményem a hazai járványkezelésről, erről a húzd meg, ereszd meg szisztémáról, már ha ezt annak lehet nevezni. Információt nem közölnek, bizonytalanságban tartják az embereket, ugyanakkor telt házas sportrendezvényeket tartanak, és csodálkoznak, hogy egyre több és több a fertőzött.”

Ujlaki Dénes

A Jászai Mari-díjas, érdemes művésznek duplán, sőt, triplán vigyáznia kell magára. 2015-ben rákot diagnosztizáltak nála, s úgy tűnt, már túl van a súlyos betegségen, ám az két év múlva kiújult. Azt mondja, most tünetmentes, viszonylag nyugodtabb, egészségesebb időszakát éli – Covid-fertőzöttként. De van kikre támaszkodnia. A korábbi kapcsolatából született lányával és fiával kiváló a viszonya. Lánya két unokával ajándékozta meg. Ujlaki Dénes a hatodik feleségével él már-már mesebeli harmóniában. A színész 63 esztendős volt, amikor megismerte a harminchét évvel fiatalabb nőt, akiről azóta folyamatosan azt mondja: ő élete szerelme.

“Kevés ilyen tiszta embert ismerek, mint a gyönyörű, fia­tal feleségem. Mindenben támogat, mindenben mögöttem áll. S nemcsak a szerelmet, a szeretetet, a harmó­niát köszönhetem neki, hanem Gáspárt, a tündéri fiamat, aki immár tizenhárom éves. A párom egyébként az egészségügyben dolgozik, így duplán vigyázhat rám” – tette hozzá Ujlaki Dénes, akinek életében sok nő volt, mégis hűséges típus. Hűséges a kult teátrumként emlegetett Katona József Színházhoz, amelynek alapító tagja. Amikor az egészségi állapota engedi, folyamatosan játszott és játszik.

“Büszkeség ehhez a színházhoz tartozni, még akkor is, ha manapság a Katona egyesek szemében már-már szitokszó. Nem politizálok, nemesi származásom okán nemzeti liberálisnak tartom magam, de az több, mint elkeserítő számomra, hogy az ország egyik legjobb teátrumából közel húsz éve senki nem kapott semmilyen díjat. Olyan világot élünk, hogy nem a tudás, a teljesítmény a legfontosabb. Idén különben még nem voltam színpadon, mert sorra maradnak el az előadásaink. Várom a találkozást a közönséggel és a Balatonnal, mert van egy házam Kővágóörsön, és ott érzem magam a legjobban. Volt, hogy egy évig ott éltem folyamatosan. Olykor találkozunk a Kékkúton otthonra lelt Cserhalmi Gyurival, előkerül a zamatos olaszrizling, a pecatörténetek sokasága és az élet maga” – jegyezte meg a színművész.

Olvasd el ezt is!

Életveszélyben a COVID-os híresség – A zenésztársak imádkoznak érte

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.