Tengerpart? Sóbarlang!

Akadnak, akik nyaraláskor csakis a tengerpartra esküsznek. Igazuk van: régóta ismert, hogy a sós tengeri levegő és a sóbányák klímája jótékony hatással van az emberi szervezetre

Ám ma már nem kell a tengerig utaznunk egy jó kis sóterápiáért, sőt, a nyarat sem kell megvárnunk! Elég ellátogatnunk egy mesterségesen kialakított sóbarlangba.

A sóbarlangban különleges, rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik. A levegő a són (nátrium-kloridon) kívül más, a szervezetünk számára fontos anyagot, például nátriumot, kalciumot, magnéziumot, alumíniumot, nitrogént, jódot és szelént is tartalmaz.

Manapság már nem csupán ott hódolhatunk a sóbarlangkúra nyújtotta örömöknek, ahol a természet létrehozott egy ilyen barlangot. Szerencsére ma már számos wellness-szálloda büszkélkedhet ilyen "képződménnyel".

Több tonna szolgálatban

A sóterápia egy különleges módon kialakított és gondosan előkészített helyiségben zajlik. A szükséges méret eléréséhez akár több tonna sótéglát is felhasználnak. A különleges klímát egy speciális, telített sóoldat természetes párologtatásával érik el. A relatív páratartalomnak 70 százalék körülinek kell lennie, a hőmérsékletnek pedig 19 és 21 fok között kell mozognia. Egy különleges légtisztító folyadék kiszűri a levegőben lévő, szemmel nem is látható mikroszennyeződéseket, mint amilyen a por, a pollenek és a gombaspórák.

tengerpart1

Légzőszerveink jellegükből adódóan fokozottan ki vannak téve a környezeti hatásoknak, védtelenek többek között a levegőben lévő kórokozókkal és a légszennyezéssel szemben, a dohányfüstről nem is beszélve, amellyel akár a tüdő legapróbb részecskéiig is eljuthatnak a káros anyagok.

Szinte mindannyian küszködtünk már légzőszervi megbetegedésekkel. Ezek gyógyítására, a tünetek enyhítésére kiváló lehet egy sóbarlangkúra. A sóbarlang levegőjében lévő oldott sókristályok belélegzése ugyanis elősegíti a hörgők tisztulását, és csökkenti a nyálkahártya gyulladását. Rövid idő alatt enyhülnek a köhögéses, a köpetürítéses és a nehézlégzéses panaszok.

A sókúra különösen ajánlott azoknak, akik légúti allergiában, asztmában, hörghurutban, arcüreg-, középfül-gyulladásban, orr-, torok-, gége- és hangszálgyulladásban, hörgő- vagy tüdőgyulladásban szenvednek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.