Mindenkinek vannak hibái – milyen alapozót használjunk?

Alapvető tudnivalók az alapozóról. A tökéletességre törekedni kell. Ha a bőrhibáidat el szeretnéd fedni, tudnod kell, melyik a megfelelő alapozó a bőrödnek.

Minden nő álma a ragyogó arc, amelynek fontos része a hibátlan bőr. Mégis, számos tényező, mint a helytelen táplálkozás, a stressz, a dohányzás vagy a nem megfelelő arcápolás, a szép bőr ellenségeivé válnak. A probléma kezelésénél a legfontosabb, hogy tisztában legyünk a saját bőrtípusunkkal, mivel a nélkül nem találhatjuk meg a legmegfelelőbb kozmetikai készítményeket sem.

Az arcbőr a belsőnk tükre

Arcunkon tükröződik a belső egészségünk. Tehát nem elég kiküszöbölni a külső káros hatásokat, a szervezeten belül is rendet kell tennünk, ha mentesülni szeretnénk a bőrhibáktól. Tehát az első lépés, felkutatni, mik okozzák a bőrhibákat. A diéta és a higiénia a két legmérvadóbb pontja a problémának.

Zsíros, száraz vagy normál

A bőr pH értéke határozza meg, melyik kategóriába tartozunk. Azok, akiknek az arcbőre megfelelő pH értékkel van megáldva, igazán szerencsések, mivel csupán a rendszeres tisztításra és hidratálásra kell figyelniük a szép bőr érdekében. A zsíros bőr kevésbé hajlamos az öregedésre, viszont kifejezetten jó „táptalajt” jelent a pattanásoknak. A száraz bőr ezzel szemben a szélsőséges környezeti hatások ellen nem tud védekezni, ezért könnyen kirepedezik és ráncosodik.

ecset

A tökéletes alapozó alapja

Az elsődleges szabály, hogy az alapozót mindig a bőrtípushoz igazodva kell kiválasztanunk. Nehéz a feladat, hiszen rendkívül széles választék létezik márka és bőrtípustól függően egyaránt. A tökéletes fedés és a kívánt hatás viszont csak a hozzánk illő alapozóval érhető el.

Zsíros bőr

A zsíros bőr esetében a problémát a fénylő bőr mellett a tág pólusok, mitesszerek és pattanások megjelenése jelenti. Emiatt jól fedő, de matt alapozót célszerű választani, viszont csak vékony rétegben szabad felkenni, különben a pólusokat eltömítve újabb bőrhibák képződnek.  Miután eloszlattuk, a bőr csillogásának meggátlása érdekében halvány pirosító felvitelével zárjuk a folyamatot. Szintén fontos, hogy sose szabad kézzel felkenni az alapozót, mivel az olajos bőr az ujjakon csökkenti az alapozó hatékonyságát.

puder

Száraz bőr

Az elnevezés szintén nem véletlen. A legnagyobb gondot a bőr mosása utáni kiszáradás, repedezés, cserepesedés és hámlás jelenti. Emiatt vízbázisú, vagy olajos alapozó használata ajánlott. Amennyiben nem az arcbőrnek megfelelő szert választjuk, még inkább kivehetőek lesznek a száraz bőr jelei. A hidratálóval dúsított, folyékony alapozó segít a tökéletes lefedésben.

Normál bőr

Hatalmas könnyebbséget jelent a kozmetikai szerek közötti válogatásban, ha a szerencsések közé tartozunk, akiknek a bőre se nem zsíros, se nem száraz. Mivel így csupán apró, szinte láthatatlan bőrhibákkal kell szembenéznünk, az alapozó használat nem minden esetben szükséges. Amennyiben ragaszkodunk hozzá, a félig olajos alapú termékek javasoltak, vékonyan eloszlatva az arc felszínén.

Ezek után felesleges csüggedni, ha bőrtípusunk miatt nem vagyunk megelégedve a tükörből ránk pislogó arcra. Törekedjünk a helyes életvitelre, és amennyiben ez nem hozza meg a kellő hatást, már tudjuk, melyek a legkritikusabb pontok, ha alapozót szeretnénk vásárolni.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.