Merjünk beszélni a prosztatarákról!

Várják a riportokat, interjúkat arról, mit jelent prosztatarákkal szembesülni, milyen gyógyulási lehetőségei, kilátásai, életesélyei vannak a betegeknek.

A Rákgyógyítás.hu (www.rakgyogyitas.hu) nonprofit betegtájékoztató portál partnerségével fut a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (www.mkot.hu), a Magyar Urológus Társaság (www.magyurol.hu), a Gyógyulj Velünk Egyesület (www.gyve.hu) és a MÚOSZ Egészségügyi Szakosztályának közös, a Janssen-Cilag Kft. által támogatott 800 ezer forint összdíjazású egészségügyi médiapályázata, amelynek a prosztatarák – a betegség gyógyítása, a betegséggel való együttélés – áll a fókuszában. A pályázat 2015. április 10-én nyílt meg, az azóta a témában megjelent anyagok nevezhetők, a végső határidő 2015. október 12.

A pályázatot jegyző szervezetek bármely formátumú és elérésű médiumban megjelent objektív vagy szubjektív anyagot – összeállítást, tudósítást, betegtörténetet, interjút, riportot egyaránt – várnak. A kiíró szervezetek kiemelten fontosnak tartják az országos mellett a helyi szerkesztőségek bevonását is, így az elbírálásnál nem szempont az adott médium olvasóinak, hallgatóinak, nézőinek száma: a cél, hogy mind a helyi és regionális, mind az országos médiában minél többféle megvilágításban szó essen arról, mit is jelent ma prosztatarákkal szembesülni, milyen lehetőségei és korlátai vannak a gyógyulásnak, milyen kilátásai, életesélyei vannak a betegeknek.

szex

A kiírást jegyző betegszervezet és az orvostársaságok háttér-információkkal, interjúk szervezésével az egész ország területén segítséget nyújtanak betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak. Eredményt a Magyar Urológus Társaság novemberi kongresszusának sajtótájékoztatóján hirdetnek.

A hivatalos pályázati kiírás itt érhető el:

http://www.gyve.hu/sites/default/files/dokumentumok/prosztatarak_mediapalyazat_2015_kiiras.pdf

Forrás: