Menyibe kerül egy szemüveg?

Szinte minden érdeklődő, aki nem viselt még szemüveget, felteszi ezt az egyszerűnek tűnő kérdést, majd meglepődik, miért nem tudunk legalább ilyen egyszerűen válaszolni rá…

A szemüveg egyedileg elkészített, egyénre szabott látásjavító eszköz.

Ahogyan nem érezzük jól magunkat kollégánk autójában, mert esetleg nincs benne klíma, úgy szemüvegünkről is saját magunk kell döntsünk, végig kell gondoljuk, pontosan milyet is szeretnénk.

Döntenünk kell arról, hogy állandóan, vagy csak bizonyos élethelyzetekben szeretnénk használni szemüvegünket, csak zárt térben, irodában viselnénk, vagy az utcán is, ahol zavar a napfény.

Meggondolandó, szeretnénk-e többet költeni a szemüveg esztétikai megjelenésére, szükségünk van-e a szemüveglencse vékonyítására, UV védelmére, tükröződéscsökkentésére, felületének ellenállóbbá tételére.

Szemüveglencséink kiválasztása szempontjából az sem mindegy, milyen technológiájú keretet választunk, más, erősebb alapanyagú lencsére van ugyanis szükség a keret nélküli változatok esetén, mint a körben keretes típusoknál.

Ahogyan tehát az autókereskedők sem tudnának választ adni arra, „Mibe kerül egy autó?”, az optikai szaküzleteknek is fel kell mérniük vásárlóik igényeit ártájékoztatás előtt.

szemuveg10

Szemüvegünket általában hosszabb időre, legalább 2-3 évre vesszük, nem árt tehát alaposan tájékozódni, pontosan mire is van szükségünk.

Azt mondják többen, hogy a szemüveg drága…igen a jó szemüveg az, de hány szemüveget veszünk évente?

És hány pár cipőt…szezononként?

Egy jó szemüveg kitart 2-3 évig és közben a nap akár minden percében biztosítja a tökéletes látásunkat! Márpedig az információk több, mint 80%-át a látásunkon keresztül kapjuk, úgyhogy nagyon nem mindegy vajon jól látunk-e?

Fontos, hogy ne csak akkor látogassunk el a szemészhez, az optikushoz vagy az optometristához, ha úgy gondoljuk valami probléma van a szemünkkel. A szemészeti szűrést is rutinvizsgálatként kellene kezelni, amihez nem árt találni egy megbízható optikai szalont. Ilyen lehet például az Optiris Optika, aminek számos kirendeltsége van országszerte.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.