Előzzük meg a rossz leheletet!

Módszerek szájszag ellen! A kellemetlen leheletnek számos oka lehet, de nem csak a megszüntetésre, a megelőzésre is vannak módszerek.

A rossz lehelet valóban kellemetlen, ráadásul az egész környezetünkre kihat! Okozhatja étel, ital, de akár a cigaretta is. Érdemes előre gondolkodni és elkerülni a kínos helyzeteket, mivel nem csak megszüntetni tudjuk a szájszagot, de megelőzni is! Néhány módszerrel segítünk abban, hogy mindig friss lehelettel mondhassuk el a véleményünket!

Rossz lehelet, rossz fogak

Akinek rövid idő alatt válik kellemetlenné a lehelete, anélkül, hogy evett, vagy ivott volna, valószínűleg a szájszag forrását a fogorvos fogja megszüntetni. Ilyenkor ugyanis, a rossz fogak okozzák a problémát, és a nem kíván szájszagot. Akkor is ajánlott megnézetünk fogaikat, ha nem fedeztek fel rajta szuvasodást, mivel ezeket olykor csak a szakavatott szemek szúrják ki.

A fogkefe ereje

A megfelelő higiénia elengedhetetlen az ápolt megjelenéshez! A rendszeres és alapos fogmosással elkerülhető a fogszuvasodás, és ezzel együtt a kellemetlen lehelet. A száj és a fogak ápolásánál a fogkefe meghatározó segédeszköz, de érdemes fogselymet és nyelvkaparóst is beszerezni a teljes taszítás érdekében. Ha legalább napi kétszer, esetleg minden étkezést követően átesünk ezen a rituálén, garantáltan nem kell majd aggódnunk a szájszag miatt!

fogkrem2

Petrezselymet a zsebbe!

Bár számtalan ízesített és friss leheletet biztosító termék kapható az üzletekben, létezik egy hagyományos módja is a frissesség megőrzésének: nem kell mást tennünk, mint az étkezéseket követően petrezselymet rágcsálni! Ez a módszer régóta ismert, természetes ellenszere a rossz szájszagnak.

Teafa és borsmenta olaj

A borsmenta és a teafa egyaránt jó módszer a lehelet frissen tartására. Elég, ha néhány cseppet a fogkefénkre, vagy közvetlenül a nyelvünkre csepegtetünk. Ízre sem kellemetlen, és azoknak, akik nem szívesen rágóznak, vagy egyszerűen a munkahelyi környezetük ezt nem teszi lehetővé, jó megoldás lehet.

Hagyjunk fel a rossz szokással!

A legtöbb esetben a kellemetlen szagok forrása az elfogyasztott kávé, vagy az épp elnyomott cigaretta. A számtalan negatív hatás mellett a szájszag még egy jó érv lehet arra, hogy végre fel tudjunk hagyni egyik vagy másik káros szenvedélyünkkel.

fogak32

Leszámolás a száraz szájjal!

A kellemetlen lehelet gyakran szájszárazsággal együtt jelentkezik. Kialakulását megelőzve kortyolgassunk vizet akár munka közben, és az étkezések alkalmával egyaránt!

Ügyeljünk arra, hogy mit eszünk!

Köztudott, hogy a hagymás ételek beleeszik magukat az ember szervezetébe, legalábbis ami a szagokat illeti. Mivel nagyon makacs módon megmarad az étel aromája az elfogyasztása után több órával is, ezért a hagyma evése előtt érdemes végiggondolunk, milyen helyeken kell még megjelennünk aznap. Ha így teszünk, megóvhatjuk magunkat a rossz szájszag okozta, esetleges kellemetlen szituációktól.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.