Ebből a videóból kiderül mi a különbség a vírusok és baktériumok közt

Mi a legfontosabb különbség a két kórokozó között? Melyikük felelős a gyomorrontásért, a mandulagyulladásért vagy éppen a pattanásokért? A Semmelweis Egyetem új animációs filmjéből ez is kiderül.

Semmelweis Egyetem KliniKaland-sorozatának első részében a vakcinákról hallhattunka második részben pedig az immunrendszerről volt szó. A harmadik részben közérthetően, újabb animációs kisfilmben mutatják be a vírusok és a baktériumok közötti különbséget.

A Covid-19 vírus okozta több szervet, de elsősorban a tüdőt károsító megbetegedés már több mint egy éve nagy kihívás elé állítja az orvostudományt.

Az őssejtek segítenek a koronavírus gyógyításában?

A videóból megtudhatjuk, hogyan működnek a vírusok és a baktériumok, utóbbiak miért felelősek a szervezetünkben.

Fotó: 123rf.com

„Szervezetünket nap mint nap millió támadás éri, azonban az immunrendszerünknek köszönhetően ebből nem sokat érzékelünk. A gyakran előforduló fertőzésekért felelős vírusokat és baktériumokat hajlamosak vagyunk összetéveszteni, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat” – írták a videóval megjelent közleményben.

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A Vírus vs. baktérium szakmai lektora Prinz Gyula infektológus.

Forrás: https://napidoktor.hu/index