A XX. század 12 legpusztítóbb betegsége

A XX. században számtalan olyan betegség pusztított és követelt halálos áldozatokat, amelyeket ma már védőoltással meg lehet előzni, vagy injekciókúrával sikeresen kezelni.

Az orvostudomány rengeteget fejlődött az elmúlt században, ennek köszönhetően nem kell olyan járványoktól rettegni, mint pl. a fekete himlő, vagy a malária. Napjainkra az átlagéletkor megnövekedett, a csecsemők halálozási aránya pedig radikálisan lecsökkent, így a népesség száma egyre csak emelkedett.

Szomorú tény, de a legtöbb betegséget a fejlődő országokban nem lehet visszaszorítani, leginkább a védőoltások, valamint a higiénia hiánya miatt, ezért sok önkéntes orvos látogat el oda, és próbálja visszafordítani a gyakran visszafordíthatatlant. Ezért tanácsos, ha odautazunk, oltassuk be magunkat és kérjük ki szakember tanácsát.

shutterstock_406675931

Sajnos annak ellenére, hogy e járványok halálozási kimenetele csökkent, időről időre újabbak jelennek meg, ezáltal egyre csak bővülő megoldatlan problémát zúdítva a kutatóorvosokra. (pl. AIDS)

Íme tizenkét olyan betegség, ami a múlt században rettegésben tartotta az embereket, és azért imádkoztak, nehogy utolérje őket a „fekete halál”, ami csaknem annyi áldozatot követelt mint a XX. századi kórok összesen.

Nézd meg képgalériánkat a XX. század 12 legpusztítóbb betegségéről!

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.