A kontaktlencse előnyei – Mindenképp jó választás!

Még mindig sokan vannak, akik valamiért ódzkodnak a kontaktlencse használatától. Általában ennek oka, hogy nem szeretnének a szemeikbe nyúlni, és vonakodnak attól, hogy valami idegen anyag kerüljön a szemükbe. Pedig, ha ezt leküzdenék, akkor biztos, hogy rengeteg előnnyel számolhatnának. Nézzük is meg, pontosan mik lehetnek a kontaktlencse előnyei!

Először is, akármennyire ellentmondásosnak tűnik az imént említett idegenkedéssel szemben, a kontaktlencse viselése rendkívül kényelmes. Miután betesszük, meg sem érezzük a jelenlétét, nem úgy, mint egy szemüveg esetében. Ráadásul olyan véletlen balesetekkel sem kell számolnunk, hogy leesik, vagy ráülünk véletlenül, és összetörik.

Szintén a kényelmet szolgálja akkor is, amikor sportolunk például. Manapság ugyan már olyan fantasztikus, dioptriás sportszemüvegeket lehet készíttetni, melyek egyben védik is szemeinket, de ezekre nincs minden esetben szükség. Egy laza testmozgás közben sokszor jobban esik, ha nem kell viselnünk semmit szemeink előtt.

Nem maradhat ki az előnyök közül az sem, hogy a kontaktlencse láthatatlan. Még mindig vannak, akik a szemüveg mai sokoldalúsága és divatossága ellenére sem érzik magukénak annak viselését. Mert egyszerűen úgy gondolják, nem áll jól nekik, és nem akarnak mutatkozni szemüveggel a nyilvánosság előtt. A kontaktlencsének köszönhetően teljes mértékben kizárhatjuk még azt is, hogy a kívülállók akár csak megsejthessék, hogy szemeink korrigálásra szorulnak.

Ahogyan szemüvegek között is válogathatunk bőven, úgy a kontaktlencséket illetően is van választási lehetőségünk. Megkülönböztethetünk kemény és lágy lencséket, illetve hónapos, három hónapos, kéthetes és egynapos használatra alkalmas kiszerelésben is lehet gondolkodni.

A Rapidus Optikában rengeteg típus és márka között válogathat mindenki. Abban, hogy a számunkra minden tekintetben megfelelőt sikerüljön választani, az Optika munkatársai készséggel segítenek. Ehhez szükség van egy alapos konzultációra, hiszen rengeteg apróság befolyásolja, hogy melyik lesz a legjobb nekünk. Ilyen tényező lehet, hogy hány évesek vagyunk, milyen az életmódunk, mennyit mozgunk, mit dolgozunk, mihez szeretnénk használni és természetesen az, hogy mit részesítünk előnyben, ha a kényelemről van szó.

Forrás: https://napidoktor.hu/index