Ruha teszi a férfit!

Sok nő tart attól, ha túl csinos és vonzó, kevésbé tartják majd okosnak a férfiak. A Maryland Egyetem legújabb kutatásából azonban kiderült, hogy nem csak a férfiakra igaz az előítéletes magatartás, a nők éppúgy másképpen tekintenek egy férfira, ha azon kevesebb ruha van, mint fordítva.

A korábbi kutatások, valamint a feminista elméletek szerint ha az emberek egy olyan nőt látnak, aki kevés ruhát visel vagy éppen meztelen, akkor inkább a testére, mintsem a belső tulajdonságaira koncentrálnak. Az új kutatások szerint egyáltalán nem abszurd az a feltételezés, hogy valóban azt gondoljuk, számít mit, vagy mit nem viselünk.

nyakkend%25C5%2591k1

"Egy levetett pulóver, vagy a kivillanó meztelen bőr látványa miatt másképpen érzékeljük a másik elméjét. Fontos különbség, hogy sok korábbi kutatással szemben a mi tanulmányunk eredményei szerint ez a magatartásforma igaz mindkét nemre. Bár felveti azt a kérdést is, hogy ez mennyire tárgyiasít el valakit, úgy gondoljuk, inkább egyfajta megváltozott elmeállapotról van szó" – állította Kurt Gray, a kutatás vezetője.

A tudósok szerint ez a hatás ráadásul nem csak akkor érvényesül, ha valakin kevesebb ruha van a kelleténél, hanem az is elég, ha az illető alapvetően vonzó, szexi kisugárzású.Lényegében ezért az ilyen helyzetekben valóban inkább a másik testére, mintsem a belső tulajdonságaira koncentrálunk.  A tanulmány a Personality and Social Psychology folyóiratban jelent meg.

Forrás: