Így szépíthetjük meg természetesen a bőrünket az ünnepekre

Még épp időben vagyunk hozzá, hogy belefogjunk egy bőrszépítő kúrába az ünnepek előtt. A szépségkúra célja azonban nemcsak az, hogy megújítsa az elöregedett felhámot, hanem hogy extra bőrtáplálást biztosítson az őszi-téli időszakban.

Fontos, hogy tisztában legyünk a bőrünk biológiai állapotával, amihez nem árt egy bőrtesztet kitölteni. Még akár az érett bőr is lehet kevert, seborrheás vagy víz- és zsírhiányos, férfiak és nők esetében egyaránt” – mondja Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa, a BIOLA Biokozmetikumok cégalapító ügyvezetője.

A szakértő szerint 40-45 éves kortól elengedhetetlen a rendszeres, kéthetenkénti bőrmegújító peeling, hogy a lehető legszebb állapotában őrizzük meg a bőrünket. Amennyiben havonta kozmetikushoz járunk, még akkor is érdemes legalább egy alkalommal hámlasztani a bőrt. Sőt, az ötvenes éveinkben akár 7-10 naponta is megismételhetjük az eljárást, különben a felgyülemlett régi hámsejtek akadályozzák a szabad bőrlégzést és a bársonyosabb, feszesebb, üdébb bőr felszínre kerülését.

“35 éves kor fölött törni kezdenek a szép bőrfelszínt biztosító kollagén- és elasztánszálak. Emellett a nap- és kékfényártalmak miatt hibás sejtosztódás is bekövetkezhet, ami fokozza a hajlamunkat a szemölcsképződésre. Jó esetben az immunrendszerünk is küzd a hibák kiküszöböléséért, de ne terheljük feleslegesen” – mondja a biológus.

Fotó: 123rf.comEnnek érdekében minden olyan természetes anyagot bevethetünk, amely bizonyítottan jó hatással van a bőrre.


Így készítsük fel bőrünket az ünnepekreHa azt szeretnénk, hogy bőrünk karácsonykor a lehető legragyogóbb formájában pompázzon, akkor lassan érdemes belekezdenünk a 4-6 hetes szépségkúrába.

Ennek során első lépésben érdemes elhagynunk vagy minimumra csökkentenünk a dohányzást és az alkoholt. A nappali mellett éjszakai arckrémet is bevethetünk – főleg barackmag és görögszéna kivonattal -, de a bőrtápláló-szérumot is legalább 10 napig rendszeresen, naponta alkalmaznunk kell.

Ha tehetjük, ne csapvízzel és főleg ne szappannal, inkább virágvizekkel vagy orvosi tonikkal végezzünk arclemosást és távolítsuk el a sminket” – mondja dr. Gyovai Viola.

Fotó: 123rf.comAz idősebb bőr is lehet érzékeny vagy problémás. Ha erősen ráncosodik, az aminosavakban gazdag búzacsíra vagy mandulatej hidrolizátum arckrémek jelenthetnek megoldást. Előnyös még a hialuronsav és a nátrium hialuronát használata, amely a bőr mélyebb rétegeibe hatolva hidratál. A zsíros bőrre az íriszgyökér kivonatot tartalmazó zöld agyagmaszk jelenthet megoldást, míg a rozáceára az érfalakat rugalmasító rutakivonat és aranyvesszőkivonat alkalmazható eredményesen” – mondja a szakértő.

Dr. Gyovai Viola figyelmeztet: aki a ráncfelvarrás mellett dönt, az sem lesz egyik napról a másikra csodaszép. Sőt, a kezelés után ödéma vagy duzzanat állhat be, ami több hétig is eltarthat és kialakulhatnak egyéb szövődmények is. A sebészkés ráadásul nem fiatalítja a bőrt és nem is táplálja, így a bőrben: a kollagénszint ugyanolyan alacsony marad, így idővel ugyanúgy megereszkedik a bőr, mint a kezelés előtt. A legjobb megoldás

Aki azonban a természetes hatóanyagok mellett dönt, az nemcsak látványra, hanem a működés tekintetében is megfiatalíthatja a bőrét. Ennek eredménye pedig akár 5-10 évvel is fiatalosabb, feszesebb, kisimultabb és élettel telibb arc lehet.

Ezek a téli bőrápolás legfontosabb lépései

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.