Hogyan légy boldogabb 30 percen belül?

Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az „önboldogításhoz”! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!

Noha a tanácsaink megvalósítása önmagában nem okoz boldogságot, de megvalósításuk közelebb vihet a boldogsághoz. Bizonyított, hogy a célok – legyenek bármily aprók – elérése megelégedettséget és örömet okoz.

1. Mozogj, hogy feltöltődj energiával!

Ne ülj vagy feküdj le, miközben telefonálsz, hanem járkálj oda-vissza vagy akár körbe-körbe a házban. Hazafelé menj lépcsőn lift helyett! Ha úticélod a közelben van, ne ugorj kocsiba és ne szállj buszra, ilyenkor úgyis tömeg vagy dugó van. Inkább tegyél egy gyors sétát!

2. Sétálj a friss levegőn!

Kutatások szerint a séta pozitívan befolyásolja az agyban lévő vegyi anyagok összetételét, és így javítja a hangulatodat. Lendületesen indulhat a napod, ha a szép, napsütéses időben gyalog mész az iskolába.

Foto:123rf.com

3. Ismerkedj, vagy vedd fel a kapcsolatot a régi barátaiddal!

Küldj egy e-mailt azoknak a barátaidnak, akiket már régen nem láttál, vagy az olyanoknak, akiket jobban meg szeretnél ismerni! Kérdezd meg, hogy vannak, nem érnek-e rá a közel jövőben egy csésze teára és egy kis beszélgetésre. A szoros baráti és családi kapcsolatok a boldogság alappillérei. Ha barátságos és kedves vagy, akkor mások is kedvesek lesznek Veled, ez pedig erősíti a baráti kötelékeket.

4. Tudd le a feladataidat!

Menj el a fogorvoshoz, ne halogasd tovább! Csináld meg a legutálatosabb házimunkát! Sok apró nyomasztó feladatod van? Minden nap szánj rájuk 20-30 percet, meglátod, nagyon hamar végzel velük. Készíts egy listát, és írd fel a kötelező feladataidat! Hidd el, ahogy pipálgatod a feladatokat, egyre jobban fogod érezni magad amiatt, hogy ezeket a problémákat letudtad.

Forrás: kamaszpanasz.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.