Ezekre a betegségre hajlamosít a vércsoportunk

Sokan sokféle módon próbálták már megmagyarázni az egyes betegségek kialakulásának okait. Van, aki a genetika mellett az életmódot hibáztatja, van, aki a táplálkozást. De gondoltál már arra, hogy az adott betegségekre való hajlam a vércsoportodhoz köthető?

 

Lehetséges, hogy a korábbi életmódváltásokat vagy diétákat alapjaiban rontottad el. Nem az az első lépés, hogy megnézzük, mi a legtrendibb módszer napjainkban, hanem az, hogy megtudod, milyen típusú a vércsoportod. Ha ezzel tisztában vagy, akkor ennek megfelelően kell alakítani az életed, hogy egyes betegségeket elkerülj és kiegyensúlyozott életet élhess.

Forrás: Pixabay/CC0 Public Domain Fotó: pixabay.com

 

A-s vércsoport

Egyes elméletek szerint ennél a vércsoportnál nagyobb valószínűséggel fordulnak elő emésztőrendszeri problémák, sőt a gyomorrák kialakulása is náluk a legvalószínűbb. Szintén esélyes a magas vérnyomás és a szívbetegségekre való hajlam, valamint náluk jelentkezhetnek a leggyakrabban a pszichés betegségek, mint például a depresszió. Az A-s csoport képes túlhajszolni magát és túlreagálni a stresszt. Ha te is ebbe a vércsoportba tartozol, akkor valószínűleg igényled a magányt, szükséged van olyan minőségi időre, amikor csak magaddal foglalkozhatsz. Ezért, és hogy ne stresszeld túl magad, próbáld mindig beosztani az idődet, így könnyebben meg tudsz felelni a munkában és a magánéletben egyaránt, ráadásul csökkented a betegségek kialakulásának az esélyét.

B-s vércsoport

Cukorbetegség, hasnyálmirigy-problémák, vesebetegségek. Csak néhány azon betegségek közül, melyek nagyobb eséllyel fenyegetik a B-s vércsoportú embereket. Krónikus fáradtság is gyakrabban jelentkezhet náluk. Ugyanakkor pozitívum ennél a vércsoportnál, hogy rendkívül erős az immunrendszerük és idegrendszerük kiegyensúlyozott, a legtöbb allergia ellen védettek. A kiegyensúlyozott életük fentartásához ajánlott a jóga és a meditáció, de a gyógynövények is különösen ideálisak számukra. Bár az erős immunrendszer adott, érdemes azt folyton óvni, erősíteni és nem elhanyagolni, hogy hibátlanul láthassa el a feladatát.

vér, vérkép

Fotó: 123rf.com

AB-s vércsoport

Az AB-vércsoportúak az emberiség csekély hányadát teszik ki, körülbelül az öt százalékát. Mivel lényegében a fenti kettő keveréke, így nincs saját jellegzetessége, viszont az A-s és B-s jellemzőkből is hordoz magában bőven. Az erős immunrendszer szintén jelen van, az AB csoportba tartozókat nehezebben dönti le egy járvány a lábukról. Kevésbé jellemző rájuk a laktózérzékenység, viszont csakúgy, mint a B-s vércsoportnál, előfordulhatnak náluk is vesebetegségek, illetve az A-hoz hasonlóan emésztőrendszeri problémák.

0-s vércsoport

Egyes kutatók szerint az ember ősének 0-s vércsoportja volt. Az evolúció során, ahogyan új életteret hódítottunk meg, újfajta táplálékot találtunk, az emésztőrendszerünk és az immunrendszerünk is új feladatot kapott. Mutációk során az eredeti 0-s vércsoportból alakult ki a másik három vércsoport, amelyek jobban alkalmazkodtak az új körülményekhez. A 0-s típus termeli a legkisebb mennyiségű kortizolt és adrenalint a stresszre adott válaszként. Ha ebbe a csoportba tartozol, akkor az elméletek és megfigyelések szerint a szervezeted kevésbé ellenálló a vírusokkal, baktériumokkal szemben. Jellemző az ételallergia, viszont természetéből adódóan véd a daganatos betegségek ellen.

Forrás: Pixabay/CC0 Public Domain Fotó: pixabay.com

 

Koronavírus-fertőzés – Miért számít a vércsoport?

A hajlam még nem egyenlő a betegséggel, és adott vércsoport sem mentesít bizonyos betegségektől. A legfontosabb, hogy kerüld a stresszt, és mindig szánj egy kis időt magadra is.

 
 

Forrás: Hirado