Ahogy anyutól láttam… avagy a bőrápolási rutint nem lehet elég korán tanítani

Az anyaság messze a legnehezebb, ugyanakkor a legtöbb örömet adó foglalkozás.

Különösen nagy öröm látni, hogy a tőlünk látott minták hozzájárulnak gyermekünk lelki és testi egészségéhez. A svéd életmód-márka, a FOREO az anyák napját úgy ünnepli, hogy az élethosszig tartó bőrápolás fontosságára hívja fel a figyelmet; amit már gyerekkorban elkezdhetünk tanítani nekik!

 

Csakúgy, mint sok más fontos dologról, a megfelelő bőrápolásról is érdemes időben elkezdeni beszélgetni.

A gyerekek rendszeresen találkoznak különböző szennyeződésekkel és baktériumokkal, ezért fontos minél előbb megtanulniuk, hogyan gondoskodhatnak megfelelően a bőrükről. A jókor érkező tanácsok és az anyától látott rutinok biztosíthatják (remélhetőleg nemcsak a lányok, hanem a fiúk számára is), hogy felnőtt korban ők is jól bánjanak a bőrükkel. Nézzük, milyen bőrápolási tanácsokat érdemes mindenképpen átadni a gyerekünknek:

  • Az vagy, amit megeszel! – a bőr szépsége és a bevitt ételek minősége szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezt tanítsd meg neki!
  • A sok alvás nélkülözhetetlen! Rendszeresen emlékeztesd arra, hogy az alvás és a szépség között szoros összefüggés van, gondoljatok csak ‘Csipkerózsikára’!
  • Fürdés helyett inkább a zuhanyzást javasold neki: frissítőbb érzés, kevésbé szárítja a bőrét, és plusz pont, hogy vizet takaríthat meg vele!
  • Mutasd meg, hogy érdemes figyelnie az évszakokra is: hűvösebb időben extra bőrápolás elleni védelemre lesz szüksége, naptejre már az első kósza napsugaraknál és vízálló termékekre a vízben.

  • Amire viszont nincs szüksége: parfümmel és kemikáliákkal telepakolt termékekre, még ha mutatós is a csomagolásuk. Kíméletes és minőségi összetevőjű termékeket mutass neki!
  • Tizenéves korban a legtöbb gyereknél megjelennek a pattanások. Tanítsd meg, hogyan tartsa tisztán a bőrét, és segíts a megfelelő termékek kiválasztásában, amivel minimálisra csökkentheti a pattanások számát.
  • Ha a tinédzser korú gyermeked bőrproblémákkal küzd, mutass meg neki két fontos praktikát – a hámlasztást és a mélytisztítást! Egy kiváló minőségű arctisztító készülék, pl. a FOREO LUNA termékcsaládjának egyik darabja valódi adu-ász lehet a problémásabb bőr megfelelő tisztítása érdekében.
  • Nem elég, ha a bőr és a haj szép, a fogak legalább ilyen fontosak! Azért, hogy gyöngy fehér fogai minél tovább ragyogjanak, tanítsd meg arra, hogy naponta kétszer mossa meg, méghozzá a helyes módon!
  • Mint minden más szervnek, a bőrünknek is szerető gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. Emlékeztesd arra, hogy mivel biológiai lények vagyunk, testi egészségünket a megfelelő gondoskodásnak és védelemnek köszönhetően őrizhetjük meg.
  • Legyél TE a legjobb példa! Ha te szereted magadat, ő is szeretni fogja magát! És követni fogja a bőrápolási rutinodat, ha megmutatod a helyes utat!

 

A FOREO termékek elérhetők a dm Magyarország üzleteiben, online a foreo.com, és a dm.hu weboldalakon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.