6 nyári napszemüvegtipp

Itt a nyár! A nyaraláshoz szükséges kellékek listáján a megfelelő napszemüveg beszerzése is szerepel

Ez nemcsak divat kérdése – főként azok számára nem, akik egyébként is szemüveget viselnek -, hiszen a jó napszemüvegnek amellett, hogy védi szemünket a napsütéstől, látásunk élességét is biztosítania kell. Erre ma már számtalan nagyszerű megoldás létezik: a polarizált dioptriás szemüvegektől a fényre sötétedő lencséken át a hobbinkhoz választható színes bevonatokig.

Nyáron időnk nagy részét a szabadban töltjük, a napsugarak káros hatása ellen azonban a szemünket is óvnunk kell. Ma már a dioptriás szemüveget viselők is választhatnak olyan modellt, mely UV szűrésre is alkalmas.

Polarizált szemüveglencse

Előnyük a hagyományos napszemüvegekhez képest, hogy nem csak sötétítenek, hanem megszüntetik a zavaró csillogást, és ezáltal kontrasztosabb képet adnak.

Fényre sötétedő lencsék

Leginkább azoknak ajánlott, akik nem szeretik cserélgetni szemüvegeiket. Az intelligens lencséket egész nap viselhetjük, mert azok alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz.

Színes szemüveglencsék

Szemüvegünk lencséjére különböző színezést kérhetünk. Ezek lényege, hogy optimális kontrasztot adjanak különleges körülmények között, a más és más színezés előnyös lehet például az esti autóvezetés vagy a számítógép előtti munkavégzés során.

A megfelelően kiválasztott szemüveglencsék nem csupán látásunk élességét javítják, hanem a visszaverődő fény ellen is védelmet nyújtanak. A vékony és könnyű polarizált lencsék megszűrik a vízszintes irányú sugarakat, melyek a zavaró ragyogásért felelősek. Míg a hagyományos napszemüvegek csak sötétítenek, a polárszűrős lencsék megszüntetik a csillogást, így óvják szemünket. A polarizált dioptriás szemüveg ideális választás fényérzékeny szeműeknek, mivel biztos védelmet nyújt a káros UV sugarak ellen.

szerelem24

1. Tipp: Polarizált szemüveglencsékkel a káros sugarak ellen

Könnyen ellenőrizhetjük, hogy szemüvegünk polarizált-e. Tegyünk két napszemüveget egymásra és forgassuk el az egyiket 90°-kal! Ha a szemüveglencsék polárszűrősek, a közös terület elsötétül.

2. Tipp: A fényre sötétedő lencsék kényelme

A fényre sötétedő szemüveglencsék egy szempillantásnyi idő alatt képesek igazodni a fényviszonyok változásához. Ez a lencsetípus erős napsütés esetén az UV sugarakra reagálva elsötétül, rossz fényviszonyok között pedig azonnal kivilágosodik. Egyenletes színtartásának köszönhetően a látásunkat javító lencse szinte észrevétlenül alakul át napszemüveggé. Praktikus, mert egész nap viselhetjük és átváltozik, amikor csak szükségünk van rá.

3. Tipp: Autós trükk

Amennyiben az autó szélvédője UV szűrős, azon kevés sugárzás jut át, ezért a fényre sötétedő szemüveglencse csak kisebb mértékben sötétedik.

4. Tipp: Ködben legjobb a citromsárga

Egy speciális kontrasztnövelő lencsebevonat sárga színt ad szemüveglencsének, amely kitűnő választás éjszakai és nappali vezetéshez egyaránt: főként ködös időben és sötétben ismerjük meg az előnyeit.

5. Tipp: Maradjon lendületben!

Szabadtéri sportoláshoz, labdajátékok kedvelőinek, pl. teniszezéshez, golfozáshoz a középbarna lencseszínezés ajánlott, amely ideális látást biztosít kültéri tevékenységekhez.

6. Tipp: Színezés igény szerint

A megfelelő színezés kiválasztásához kérje optikusa tanácsát, aki az Ön életmódjának és hobbijának leginkább megfelelő színezést tudja ajánlani.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.