Játék és tanulás a Chima Legendával

A 8-14 éves kisfiúk egyik legkedveltebb LEGO termékcsaládjának, a Chima Legendáinak mágikus világa júniustól új izgalmakat tartogat a gyerekeknek. A LEGO Chima építőjátékok tavaly jelentek meg a piacon, és az év legnépszerűbb LEGO újdonságává váltak, kiváltképpen az állatokat kedvelő kisfiúk körében.

Chima Legendáinak magával ragadó története egy teljesen új és izgalmas fordulattal kápráztatja el az ifjú építőket, hiszen egy eddig teljesen ismeretlen törzs, a jégharcosok törzse száll be a CHI-ért folyó küzdelembe, és Sir Fangar vezetésével megtámadja Chima királyságot. A szövevényes történetet a gyerekek a TV képernyőkönis nyomon követhetik, amit a fantáziájukkal tarkítva meg is tudnak eleveníteni a játékok segítségével.

Tűz és jég – avagy jó és rossz

Ebben a kisfiúknak szánt LEGO témában a gyerekek találkozhatnak a misztikus világ legizgalmasabb részeivel, elsajátíthatják az igazságtudat fontosságát, és megtanulják tudatosan elkülöníteni a jót és a rosszat egymástól. A tűz és a jég, avagy a jó és a rossz mitikus világbeli küzdelmét a gyerekek akár nagyobb csoportokban is átélhetik, így megtanulhatják az együttműködést, és a csapatszellem kialakul már fiatal korban.

A Chima Legendái számos játéklehetőséget kínál az ifjú építőknek három játéktípuson keresztül: a kreatív építőszettekkel a gyerekek megtapasztalhatják az alkotás örömét, a közösségi játékok (spedoorz-ok) lehetővé teszik, hogy kettesben vagy csoportosan méressék meg magukat, az akciófigurák pedig szerepjátékra ösztönöznek, ami segít a társadalomban és a szűkebb környezetben szükséges szerepkörök elsajátításában.

lego

Repülő Főnix Tűz Templom

Ez a tűz és jég harcában a végső összecsapás, ahol a Kardfogú harcosok megtámadják a nagyhatalmú Tűztemplom Phoenix törzsét. El tudják fogni vajon a nagyszerű Phoenix vezért Fluminoxot és az ő CHI-jét, és átveszik a hatalmat az egész Chima királyság fölött? A kapuk mögött nagy rakás tűzlabda és egy köteg vörösen izzó fegyver van felhalmozva, hogy befűtsön a behatolóknak. Ezzel a termékkészlettel gyermekének lehetősége adódik, hogy segítsen Flinxnek megvédeni a Templomot az ágyútorony ellen, és tűzbombákat indítson. A csomagban 7 minifigura és fegyver található: Fluminox, Flinx, Foltrax, Tormak, Li’Ella, Stealthor és Voom Voom.

CHI Sir Fangar

Az akciófigurával gyermeke legyőzheti az ellenfeleket, és támadást indíthat a CHI-t birtokló, fenyegető SIR FANGAR ellen! Ennek az összerakható CHI-hajtású, köpenyes harcosnak csattogó állkapcsa és hatalmas karfoga van, mindemellett végtagjai igen rugalmasak és tüskéi billentésével még fenyegetőbbé válik.

Tűz és víz

A LEGO Chima Speedorz Tűz és Jég erőpróba segítségével gyermeke felkészülhet egy nagy sebességű párbajra, amely Laval és Sir Fangar között zajlik le! Barátjával vagy testvérével közösen válasszanak egy törzsfőnököt, majd a választott harcost rögzítsék a saját Speedorjához! A CHI totemoszlopának tetejét megcélozva, és a kioldózsinórt elengedve tudnak versenyezni, hogy ki szerzi meg előbb a CHI gömböt.

Forrás: