Iskolakezdés: támogatás most is jár

A munkáltató dönti el, milyen formában adja

Bár történtek változások ezen a téren, egyes cégeknél most is nyújtanak az iskolakezdés kapcsán támogatást a szülőknek, mely egyszeri és szeptember folyamán igénybe vehető.

Noha korábban kedvezőbb körülmények között volt adható a támogatás, a cafeteria kedvező adózásának módosulásával is adnak egyes cégek iskolakezdési támogatást a szülőknek, akár mindkettőnek. E támogatás jövedelemként adóztatható, így nem vonatkoznak rá a korábbi, szigorú szabályok.

Azt a munkáltató dönti el, mekkora összeget ad e juttatás formájában, illetve hogy azt milyen módon teszi és mikor, készpénzben és utalványként is adható. A támogatást a bruttó minimálbér 30 százalékáig lehet adni, ami azt jelenti, hogy 2019-ben 44.700 forinttal segítik ki a családokat egy gyermek után.

Két gyermek esetén 89.400 forint vehető fel, három csemete után pedig 134.100 forint. A munkáltató határozhat úgy, hogy mindkét szülőnek juttat iskolakezdési támogatást, s ez akkor is adható, ha az édesanya és az édesapa egy helyen dolgozik.

Az iskolakezdési támogatás 2019. július elseje és december 31-e között vehető igénybe a munkáltatónál, ám általában szeptemberben nyújtják és utalvány formában történik. Csupán általános és középiskolás gyermekek részére adható, tankönyvek, taneszközök, illetve ruházati cikkek vásárlására.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.